Home Uncategorized Απέδρασε διαβόητος κακοποιός και καταζητείται από 26 χώρες! (Video)

Απέδρασε διαβόητος κακοποιός και καταζητείται από 26 χώρες! (Video)

http://www.astra.com.cy/images/b/kakopoios.jpeg


Αντάξια του “ονόματός” του η απόδραση του διαβόητου κακοποιού Ρεντουάν Φαίντ από γαλλικές φυλακές, ανατινάζοντας πέντε πόρτες και παίρνοντας τέσσερις ομήρους. Ο γάλλος Φαίντ καταζητείται από 26 χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησε την απόδραση χρησιμοποιώντας εκρηκτικά που του είχε “περάσει” η γυναίκα του με χαρτομάντιλα στις φυλακές Σεκεντίν, όπου κρατείτο.

Οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, δύο έξω από τη φυλακή και άλλοι δύο σε λεωφόρο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρεντερίκ Φεβρ είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Φαιντ έβαλε φωτιά στο όχημα που χρησιμοποίησε για να αποδράσει, το οποίο βρέθηκε στην πόλη Ρονσέν και θεωρείται ότι κινείται με άλλο όχημα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά ανέφερε ότι έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Φαίντ, ο οποίος καταζητείται από 26 χώρες.

Καταδικάστηκε το 2011 ως “εγκέφαλος” πίσω από ληστεία που κατέληξε στον θάνατο μίας γυναίκας αστυνομικού.

Βρισκόταν ήδη στη φυλακή εκτίοντας ποινή 20 ετών, πάλι για ληστεία.

Ο 40χρονος, αλγερινής καταγωγής, είναι διάσημος για τα “χτυπήματα” του σε χρηματαποστολές.

Το 2009 έγραψε ένα βιβλίο για τη ζωή του περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια στα φτωχά προάστια του Παρισιού, όπου μυήθηκε στο έγκλημα, μία “καριέρα” που ακολούθησε με “επιτυχία” στην πορεία.

ASTRA