Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Μήνυμα προς όλους

Μήνυμα προς όλους

tol_7373


 Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αρχίσαμε τη φετινή χρονιά με προβλήματα, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Ξεκινήσαμε με άσχημη ψυχολογία οικονομικά και αγωνιστικά. Παρά τις καλές εμφανίσεις δεν έρχονταν τα αποτελέσματα, είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω διαιτησίας είτε λόγω λαθών των τερματοφυλάκων και πολύ σπάνια λόγω κακής μας απόδοσης, με αποτέλεσμα να πέσουμε μέχρι και την 6η θέση. Ταυτόχρονα σκεφτόμασταν περισσότερο το οικονομικό. Τότε, όλοι ήταν βέβαιοι ότι δεν θα περνούσαμε τα κριτήρια Δεκεμβρίου και ούτε κατά διάνοια θα φτάναμε το τρένο των πλέι-οφ. Συσπειρωθήκαμε περάσαμε τα κριτήρια Δεκεμβρίου. Ακολούθως η ομάδα ανέβηκε. Άρχισαν τα όργανα ότι δεν περνούμε με τίποτα τα κριτήρια Μαρτίου. Όπως φαίνεται μάλλον πετύχαμε και αυτό το θαύμα. Η ομάδα σιγά αλλά σταθερά ανέβαινε κάνοντας κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις και αισίως πέτυχε αυτό που κανένας δεν πίστευε και μπήκε στην τετράδα. Στα πλέι-οφ είμαστε η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς με εντυπωσιακά αποτελέσματα ανεβαίνοντας στη 2η θέση! Φαίνεται αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και αυτό μαρτυρείται από κάποια περίεργα συνδιασμένα γεγονότα. Όπως π.χ. τα περίεργα διπλά ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ, η περίεργη εμμονή του διαιτητή να λήξει ισόπαλο το ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ (τους χαλάσαμε φαίνεται το πλάνο με την τεσσάρα επί της Ανόρθωσης στον επόμενο αγώνα), η περίεργη αλλά αναμενόμενη διαιτησία στο ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήρθε και η περίεργη αποχώρηση του Φρέντι…

Εν πάσει περιπτώσει το Σάββατο παίζουμε στον τελικό για έξοδο στην Ευρώπη. Μιλούμε ότι θα παίξουμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ, θα τους πατήσουμε κλπ. Συμφωνώ ότι αυτό θα πρέπει να κάνουμε. ¨ομως πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάποια πράγματα που φαίνεται μας διαφεύγουν ή δεν τα συνειδητοποιούμε. Παίζουμε με την ΑΕΚ η οποία δεν έχει χάσει παιγνίδι στο ΓΣΠ αλλά ούτε σε κανένα εκτός έδρας παιγνίδι φέτος, έχει στις τάξεις της ένα εκ των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος (Ντα Σίλβα), μας κέρδισε 2 φόρες με πολλή δόση τύχης γι’ αυτούς και είναι μια ομάδα με πολλές επιλογές. Αντίθετα εμείς κατεβαίνουμε με 12 παίκτες διαθέσιμους συν 1 αναπληρωματικό τερματοφύλακα συν 3 παίκτες (Χάρης, Χριστόφορος, Ρουσιάς) που έχουν κάποια παιγνίδια στα πόδια τους συν 2 άλλους νεαρούς χωρίς παιγνίδια στα πόδια τους. Και βεβαίως θα παίξουμε χωρίς 3 σπουδαίους παικταράδες (Νούνο, Εφραίμ, Αντράδε) ενώ μας έφυγε και ο Φρέντι. Αυτό που απομένει είναι να είμαστε προσγειωμένοι στον στόχο. Όσοι περισσότεροι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να πάμε (το επιτρέπει και η χαμηλή τιμή εισιτηρίου). Το επιβάλλει το ΕΙΝΑΙ μας και η ιστορία μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα πρέπει να μείνει εκτός Ευρώπης. Το χρειάζεται όσο ποτέ άλλωτε. Και το χρειάζεται πρώτιστα για οικονομικούς λόγους, για το ηθικό του κόσμου & της διοίκησης και μετά όλα τα άλλα (πρεστίζ). Όλοι να είμαστε εκεί να εμψυχώσουμε τους παίκτες στο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ γι’ αυτούς παιγνίδι της χρονιάς. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κούραση τους, μια πολύ καλή ομάδα όπως η αεκ, την πίεση του κόσμου μας που θα απαιτεί το αποτέλεσμα και τους εντεταλμένους της γαλαζοκίτρινης κοπ που μας θέλει εκτός Ευρώπης.

Όπως λέει ο προπονητής μας, ταπεινά και προσγειωμένα θα τα καταφέρουμε. Για να μην πάνε στράφι οι σπουδαίες εμφανίσεις του 2ου γύρου και οι μεγάλες νίκες που πετύχαμε. Και βεβαίως για να έχουμε όλοι τη δύναμη να βοηθήσουμε τη διοίκηση να περάσει τα κριτήρια Ιουνίου στις 45 μέρες που απομένουν.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ!

ΥΙΑΟΜΟ