Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Υπάρχουν και εύκολες και δύσκολες περιπτώσεις

Υπάρχουν και εύκολες και δύσκολες περιπτώσεις

img_0516


Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως γνωστόν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις σχεδόν με όλο το ρόστερ, για μειώσεις στις απολαβές των ποδοσφαιριστών. Όλοι οι μισθοί θα πέσουν πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ποσοστό μείωσης είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε ο βαθμός δυσκολίας.

Ας αναφέρουμε απλά κάποια παραδείγματα, δεν υπάρχει νόημα να αναλύσουμε το ρόστερ παίκτη προς παίκτη. Υπάρχει άτομο που να μην αντιλαμβάνεται πως η πιο δύσκολη περίπτωση από όλες είναι ο Γιουβάλ Σπούγκιν; Ο Γιούβι δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, έχει όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας του στα πόδια του να τον παρακαλάνε, περιμένει πρόταση από Ευρώπη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε τη δική της προσπάθεια και προσπαθεί να τον πείσει με πολυετές κλειστό συμβόλαιο. Θα κάνει μάχη η ομάδα, δεν μπορεί όμως κανείς να πει με σιγουριά πως θα μείνει. Δύσκολη φαίνεται να είναι και η περίπτωση του Ντανιέλσον που δεν δείχνει διατεθειμένος να δεχθεί τη μεγάλη μείωση. Και πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα το παλέψει.

Στον αντίποδα, η διαφορά με Μορέιρα και Ασσίς δεν είναι μεγάλη. Είναι από τις περιπτώσεις που γράφουμε συνεχώς για ελαστικότητα και κατανόηση. Θεωρούμε πως δύσκολα θα γίνει καμιά στραβή και πως οι 2 παικταράδες θα είναι και του χρόνου πράσινοι. Δεν έχουν κλείσει φυσικά οι περιπτώσεις τους, υπάρχει όμως πιο μεγάλο σημείο επαφής.

Ξεκαθαρίζουμε πάντως κάτι. Τα πιο πάνω είναι απλά παραδείγματα και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι ο Γιούβι χάθηκε, μπορεί στο τέλος να παραμείνει. Άλλωστε το Γενάρη διάφοροι καλοθελητές αλλόθρησκοι και διάφοροι αφελείς δικοί μας, διέδιδαν πως έκλεισε στο Αποέλ και την Ανόρθωση. Θα ήταν έξυπνο τουλάχιστον οι δικοί μας οπαδοί, να σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν αναπαράγουν βλακείες.