Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σοβαρό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Εφραίμ

Σοβαρό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Εφραίμ


Όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά είναι και ιδιαίτερα σοβαρό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Γιώργο Εφραίμ. Όταν ανήμερα παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας για τα πλέι οφ, η εφημερίδα METRO SPORT που είναι φίλα προσκείμενη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, επιλέγει να έχει πρωτοσέλιδο Εφραίμ, αυτό λέει πολλά.

Ο δικέφαλος αετός σύμφωνα πάντα με την METRO SPORT ετοιμάζει πρόταση προς την ΟΜΟΝΟΙΑ για να αποκτήσει τον Κύπριο διεθνή. Σε αντίθεση πάντως με τη περίπτωση Χριστοφή, δεν έχει διαρρεύσει το ποσό που ζητάνε οι πράσινοι για να παραχωρήσουν τον Εφραίμ. Αυτό που είχε προκύψει χθες, ήταν πως δεν είχε δοθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ πληρεξούσιο σε μάνατζερ για διαπραγμάτευση με αγγλικές ομάδες, αλλά για άλλες χώρες, πιθανότατα και την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα:

“Όπως είχε αποκαλύψει το «Μ» στις 8 Μαρτίου, η ποδοσφαιρική αγορά της Κύπρου και δη οι δύο ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, Δημήτρης Χριστοφή και Γιώργος Εφραίμ, μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ εν όψει της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου.

Αμφότεροι αποτελούν δύο από τα πλέον «καυτά» ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου και μοιάζουν ικανοί να αποτελέσουν παίκτες πρώτης γραμμής στην πανίσχυρη ομάδα που φιλοδοξεί να «χτίσει» ο Ιβάν Σαββίδης, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να χτυπήσει και επίσημα την «πόρτα» της Ομόνοιας, σε πρώτη φάση για την απόκτηση του Γιώργου Εφραίμ. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος εμφανίζεται κάτι περισσότερο από θετικός στο ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στην Τούμπα και να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Βέβαια, για να γίνει το… deal, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθεί οικονομικά η Ομόνοια, με την οποία ο Εφραίμ δεσμεύεται βάσει συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο. Το γεγονός όμως πως το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, μοιάζει ικανό να ανοίξει τον δρόμο για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, με σχετικές εκτιμήσεις από την Κύπρο να κάνουν λόγο για ένα ποσό που θα κυμαίνεται γύρω στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Το σχετικά νεαρό όμως της ηλικίας του σε συνδυασμό με το ταλέντο του, την ταχύτητά, την τεχνική και την ικανότητα του να αγωνιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής όσο και ως επιτελικός μέσος, είναι στοιχεία που έχουν διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις «μετοχές» του.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει σαφώς η θητεία του στις μικρότερες ομάδες της Αρσεναλ από το 2004 έως το 2007 αλλά και η παρουσία του σε Ρέιντζερς και Νταντί Γιουνάιτεντ την επόμενη διετία, με τον Εφραίμ να επιστρέφει στην Κύπρο το 2009 για χάρη της Ομόνοιας και έκτοτε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στους «πράσινους» όσο και στην εθνική Κύπρου