Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νίκη για Κύπρο με σκόρερ και εκ των κορυφαίων τον Ρουσιά

Νίκη για Κύπρο με σκόρερ και εκ των κορυφαίων τον Ρουσιά


Πρώτη νίκη για την Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της UEFA. Ο Ρουσιάς ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος. Δεν αγωνίστηκε ο Χριστόφορος Χαραλάμπους.

Το ματς ρέπορτ από την ΚΟΠ:
Σε απογευματινό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μακάρειο Στάδιο στην παρουσία 500 περίπου φιλάθλων,  νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία με 3-0 και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη νέα διοργάνωση.

Η Εθνική μπήκε επιθετικά με στόχο το γρήγορο γκολ και πριν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε με τη σειρά της βαθμολογικό κέρδος σε αυτό το καινούριο της ξεκίνημα.

Στο 3′ μετά από σέντρα του Δημήτρη Μουλαζίμη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ιρλανδία και στην επιστροφή της ο Ρουσιάς από κοντά έχασε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την Εθνική. Στο 19′ μετά από γύρισμα του Πιέρου Σωτηρίου ο Ονησίφορος Ρουσιάς που παρακολουθούσε τη φάση, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ιρλανδίας (1-0).
Στο 59′ με διαγώνιο δυνατό σουτ ο Ζαχαρίας Θεοδώρου πέτυχε το 2-0 για την Εθνική. Στο 69′ ο Πιέρος Σωτηρίου με βολέ διαμόρφωσε το 3-0.

Το αποτέλεσμα με βάση την παρουσία των δύο ομάδων κρίνεται απόλυτα δίκαιο και επιτρέπει στην ομάδα μας να βλέπει με αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης.

Κύπρος: Λοϊζου, Μουλαζίμης, Λαϊφης, Οικονόμου, Ζ. Θεοδώρου (81′ Μ. Στυλιανού), Εγγλέζου, Χ. Κυριάκου (85′ Μ. Χαραλάμπους), Σωτηρίου, Αρτυματάς, Φέρλονγκ, Ρουσιάς (76′ Κρασσάς).