Home SPORTS NEWS Κυπελλούχος η Μπορντό (videos)

Κυπελλούχος η Μπορντό (videos)


Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Σεΐκ Ντιαμπατέ, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, και έχασε πέναλτι, η Μπορντό κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας, καθώς νίκησε με γκολ στο τέλος, με 3-2 την Εβιάν στο «Σαντ Ντε Φρανς» στο Παρίσι! Οι «γιρονδίνοι» κατάφεραν έτσι και βγήκαν στο Γιουρόπα Λιγκ τη νέα αγωνιστική περίοδο… Για τους «γιρονδίνους» αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου (1941, 1986, 1987, 2013)!

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στο δεύτερο μέρος. Η Μπορντό έκανε πάντως στο 1-0 στο 39’ με γκολ του Ντιαμπατέ, με τον άσο από το Μάλι να αστοχεί σε πέναλτι στο 48’. Έτσι, η Εβιάν κατάφερε και ισοφάρισε με τον Σαγκμπό στο 51’. Μετά από δυο λεπτά και συγκεκριμένα στο 53’ οι «γιρονδίνοι» έκαναν το 2-1 με τον Σαϊβέ. Η Εβιάν μπόρεσε και απάντησε στο 70’, καθώς έκανε το 2-2 με τον Τζετζέ. Τελικά την τελευταία «λέξη» την είπε ο Ντιαμπατέ, ο οποίος στο 89’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του και της έδωσε το τρόπαιο…

Οι συνθέσεις

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Μαριάνο, Ενρίκε, Σανέ, Τρεμουλινάς, Σέρτιτς, Πλασίλ (67′ Μπιγιογκό Ποκό), Ομπράνιακ, Μορίς-Μπελέ, Σεβέ, Ντιαμπατέ.

ΕΒΙΑΝ: Λακέ, Μπρις Τζα Τζετζέ, Καμπόν, Μπετάο, Βας, Ραμπιού (82′ Τιέ Μπι), Σορλέν, Κελιφά, Μπαρμποζά, Νίνκοβιτς (69′ Μπεριγκό), Σαγκμπό.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr