Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Αδειάζει” το Λεόνι ο Σάλατιτς

“Αδειάζει” το Λεόνι ο Σάλατιτς


Κυρίαρχο θέμα στην Ελβετία είναι η απουσία του Δημήτρη Χριστοφή από την αναμέτρηση της εθνικής τους με τη δική μας, λόγω του γάμου του. Μετά τις δηλώσεις του Τζόνι Λεόνι για “δείγμα της νοοτροπίας τους στη Κύπρο το γεγονός πως παντρεύεται ανήμερα αγώνα της εθνικής”, ζητήθηκε η άποψη του Βέρο Σάλατιτς ο οποίος στην ουσία έδωσε μια πολύ διαφορετική εκδοχή-την πραγματική- από εκείνη του Ελβετού πορτιέρο.

“Ο Χριστοφή ήταν τη σαιζόν που πέρασε ο κορυφαίος παίκτης της Κύπρου. Πριν από αυτό όμως, δεν ήταν βασικός στην Εθνική και σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν θα υπολόγιζε πως η απουσία του θα ήταν τόσο σημαντική όταν προγραμμάτιζε το γάμο. Επιπρόσθετα, πρέπει κανείς και να υπολογίσει το είδος των γάμων στη Κύπρο και τι σημαίνει για τη κουλτούρα τους. Οι γάμοι μοιάζουν πολύ με αυτούς στη Σερβία, δεν καλείς μόνο 200-300 άτομα, καλείς πολλούς περισσότερους και το να ακυρώσεις δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Και δεν αναφέρω καν, τα θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας.”

Στη συνέχεια ο Βέρο τόνισε ότι η απουσία του Χριστοφή είναι πολύ σημαντική για την Εθνική Κύπρου:

“Έκανε καταπληκτική χρονιά και ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε τελικά να τερματίσει 3η.”

Τέλος στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Νίκου Νιόπλια που τονίζει πως παρότι θα τον ήθελε, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει:

“Αυτά είναι τα δεδομένα. Η ημερομηνία στην Κύπρο ορίζεται περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Ήταν στην ουσία αδύνατο να το ακυρώσει και να αρχίσει τις ετοιμασίες ξανά. Θα τον ήθελα εδώ, είναι ο καλύτερος παίκτης της Κύπρου, αλλά θα πρέπει να παίξω χωρίς αυτόν”.