Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα χαρακτηριστικά του Όμο

Τα χαρακτηριστικά του Όμο


Ο Σουλεϊμάν Όμο, θα γίνει όπως φαίνεται η πρώτη μεταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη περίοδο 2013/14. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία έχει κλείσει και απλά οι πράσινοι θέλουν να  την ανακοινώσουν στην μεγάλη συναυλία με τους Μαχαιρίτσα, Σταρόβα, Στόκα και Prospectus. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του Όμο; Μπορεί να θεωρηθεί αντί-Λέο;

Εργάτης, μαχητής, σκυλί

Ο Όμο είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή εργάτη. Ακούραστο τρέξιμο, μπόλικες μάχες, τσαμπουκάς. Σκυλί κανονικό μέσα στα χαφ και πρώην προπονητής της ομάδας μας (γιατί τα τελευταία 3-4 χρόνια προτάθηκε κι άλλες φορές) τον χαρακτήρισε “κάτι σαν βελτιωμένη έκδοση του Κασέκε”. Αυτοί οι τίτλοι σε μας δεν πολυαρέσουν, για αυτό θα περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο, αυτό που κρατάμε είναι πως πρόκειται για καθαρό αμυντικό χαφ, που θα κάνει πολύ περισσότερο ανασταλτική δουλειά, παρά δημιουργική. Το ύψος του τον βοηθά να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, μπορεί άλλωστε να αγωνιστεί και σαν κεντρικός αμυντικός.

Μπορεί να θεωρηθεί αντι-Λέο;

Με βάση τα όσα γράψαμε πιο πάνω, όχι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υστερεί σε ποδοσφαιρική αξία (θα κριθεί προφανώς στο γήπεδο), έχει όμως άλλα χαρακτηριστικά. Αμυντικά θεωρούμε πως θα είναι πιο αποτελεσματικός και πιο σταθερός από τον Λεάντρο. Την δημιουργικότητα και τα γκολ του πρώην αρχηγού όμως, δύσκολα θα τα δούμε, μακάρι βέβαια να διαψευσθούμε.

Που θα χρησιμεύσει;

Καταρχάς η απουσία δεύτερου αμυντικού χαφ στο ρόστερ ήταν εμφανής όλη τη χρονιά και φάνηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Μάρκο Σοάρες απουσίασε λόγω υποχρεώσεων στο Κόπα Άφρικα. Δεν είναι δυνατόν ρόστερ ομάδας πρωταθλητισμού να έχει μόνο ένα αμυντικό χαφ και το μάθαμε πέρσι με τον πιο σκληρό τρόπο. Από κει και πέρα, ειδικά όσο η ομάδα προχωρά στην Ευρώπη, ίσως χρειαστεί ο Σαβέφσκι να παρατάξει 2 αμυντικά χαφ, με τους Σοάρες-Όμο να είναι σε θέση να κτίσουν τοίχος!

Μια σκέψη είναι επίσης να αναλάβει πιο επιθετικογενή ρόλο ο Σοάρες, έτσι ώστε να χωρέσουν στην ίδια εντεκάδα με ένα αμυντικό χαφ. Κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί ο εξαιρετικός Μάρκο από τη θέση του, αλλά προπονητές προφανώς δεν είμαστε!