Home TOP NEWS Μάθε μας μπαλίτσα κ. Χεννιγκ Μπεργκ

Μάθε μας μπαλίτσα κ. Χεννιγκ Μπεργκ

Ποικίλουν τα σχόλια μετά την ψεσινή ισοπαλία . Κάποιοι το βλέπουν ως μια ευκαιρία που χάθηκε και κάποιοι άλλοι κρατούν την πρωτιά και την κορυφή.


Ο μόνος που δείχνει να ξέρει που βαδίζει είναι ο Χέννιγκ Μπέργκ. Και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.  Κρίμα που δεν μπορούμε εύκολα να τον κατανοήσουμε, μαζί και να κατανοήσουμε πράγματα απλά.

Κρίμα γιατί τέτοιοι τύποι από τους οποίους έχει κανείς να μάθει πολλά, σπανίζουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτή η τεράστια προσωπικότητα μας κάνει τεράστια τιμή αλλά εμείς αδυνατούμε να το αντιληφθούμε.

Και αν δεν καταφέρει να μας κάνει να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που  βλέπουμε, με ποιους τρόπους θα φτάσουμε στους στόχους μας και πως σκέφτεται ένας σύγχρονος προπονητής θα χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε μπαλίτσα.

Ο Χεννιγκ Μπεργκ φίλοι Ομονοιάτες δεν είναι υπεύθυνος ούτε για να ικανοποιήσει τα θέλω μας ούτε για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς μας.

Ο Χεννιγκ Μπεργκ δεν είναι υπεύθυνος για να μας λύσει το πρόβλημα των 28 αγώνων σερί χωρίς νίκη απέναντι στο Αποελ. Δεν το δημιούργησε αυτός και δεν μπορεί να βάλει τον πόθο μας πάνω από την ομάδα και το τι φτιάχνει φέτος.  Αυτά τα «αν όχι τώρα πότε» δεν του λένε τίποτα.

Ξέρει πως υπάρχουν άλλοι 10 αγώνες και πώς το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει με τον τρόπο που κάποιοι ελπίζουν. Αν το καλοσκεφτείς έχει και πλάκα. Φτάσαμε στο σημείο να απαιτούμε να το τελειώσουμε από τις αρχές Μαρτίου!!!!

Που’σαι Γιάννη Αναστασίου, Που’σαι Καρβερ, να μας δείτε!!

Ο Μπέργκ κύριοι την ώρα που εμείς στα γραφεία, στις οικοδομές , γενικά στις δουλειές μας φτιάχνουμε πλάνα και ενδεκάδες για να κερδίσουμε το Αποελ είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται κι αυτά που δεν περνούν απ το μυαλό μας.

Ότι δηλαδή είτε γουστάρουμε είτε όχι έχουμε απέναντι μας μια ομάδα με διαφορετικές εμπειρίες και εικόνες από την δικιά μας ομάδα. Ξέρει πως ακόμα κι αυτός ο φετινός κακός Αποελ έχει μέσα παίκτες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και στον πρωταθλητισμό και στην υψηλή πίεση και στις δύσκολες συνθήκες. Ξέρει πως αν δεν μπορείς να κερδίσεις είτε γιατι δεν σου βγαίνουν πράγματα και αρχικά πλάνα, είτε γιατί οι συνθήκες του αγώνα είναι τέτοιες δεν πρέπει και να χάσεις.

Ξέρει επίσης πως η νίκη απέναντι στο Αποελ είναι 3 βαθμοί, όσο δηλαδή και η νίκη απέναντι στην Ε.Ν.Π , την Σαλαμίνα ή την ΑΕΚ.

Αυτό όμως που ξέρει και που μάλλον οι πλείστοι δεν κατάλαβαν είναι ότι μπαίνει στην Β φάση στο +4 από το Αποελ και για να μην μπορεί να το διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική (όπου παίζει ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ )  θα πρέπει ο αντίπαλος του να πάρει 8 βαθμούς περισσότερους από αυτόν!!
Αυτό που οι πλείστοι δεν κατάλαβαν είναι ότι ποσώς θα τον ενοχλούσε να είναι πρωταθλητής ακόμα και με 4 ισοπαλίες στους μεταξύ εμάς και του Αποελ αγώνες.

Ο Χεννιγκ Μπεργκ αγαπητοί συνοπαδοί έχει πλάνο για να τοποθετήσει την βασίλισσα στον θρόνο της και μεις ψάχνουμε να του βρούμε κουσούρια.

Ο εμμονικός, ο ιδιότροπος, ο ιδιόμορφος, ο έτσι ,ο αλλιώς θα μας αναγκάσει να σκίσουμε πολλά “διπλωματα”.  Για την ώρα μας μαθαίνει πως είναι να μαζεύεις 20 ποδοσφαιριστές  διαφόρων εθνικοτήτων και σε 6 μήνες να φτιάχνεις ομάδα. Ικανή για πρωταθλητισμό παρακαλώ!!

Κάτι μου λέει πως καλό θα είναι να ξαναθυμηθούμε πως μας παρέλαβε και που μας οδηγεί.

Καλό θα ήταν πριν ανοίγουμε το στόμα μας να βουτάμε λίγο την γλώσσα στο μυαλό μας και να σεβαστούμε περισσότερο την δουλειά του.

Έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτόν τον τύπο.

Για την ώρα μας κλείνει το μάτι, χαμογελά και κάτι μου λέει πως αν μπορούσε να μας μαζέψει όλους γύρω του σε ένα τραπέζι σήμερα, θα άρχιζε κάπως έτσι: « έλα, παραδεχτείτε το, αν σας έλεγα τον Αύγουστο πως θα μπω στα play offs 1oς θα με βγάζετε τρελλο”

Ευτυχώς που δεν το μπορεί γιατί όντως θα τον είχαμε τρελάνει…με τις γνώσεις μας !!

(Ασφαλώς και έχουν  μερίδιο στην επιτυχία Νεόφυτος, Σίμος,  το team του και όσοι απαρτίζουν την ομάδα. Μ αυτούς θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή)

Κώστας Βασιλείου