Home TOP NEWS Συ.Φι Λ/σίας:Το διακύβευμα της 1ης του Μάη πιο επίκαιρο από ποτέ!

Συ.Φι Λ/σίας:Το διακύβευμα της 1ης του Μάη πιο επίκαιρο από ποτέ!


Ανάρτηση από τον Συ.Φι Λευκωσίας για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ανάρτηση:

Ημέρα γιορτής, τιμής και αγώνα η σημερινή! Η 1η του Μάη αποτελεί φάρο για υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες καπιταλισμού.

Τιμούμε τους πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγο και μαζί τους, τους πρωτοπόρους των ταξικών εργατικών αγώνων σε όλο τον κόσμο. Αυτών που οι αγώνες τους άλλαξαν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τα κεκτημένα αυτών των πολύχρονων, σκληρών και δύσκολων αγώνων, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια υπό συνεχή αμφισβήτηση και υπόσκαψη.

Δίπλα στην εργατική τάξη και εμείς ως ΣΥΦΙ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα σταθούμε ανάχωμα στις όποιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Το διακύβευμα της Πρωτομαγιάς αγγίζει και το χώρο του ποδοσφαίρου σήμερα στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Οι ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί εργαζόμενοι με δικαιώματα και στην Κύπρο τώρα που δυσκόλεψαν αρκετά τα οικονομικά κάποιων παραγόντων του παρασκηνίου, δεν αποδέχονται τον συνδικαλισμό.

Ιδεολογικά δηλαδή κάποιους τους ενοχλεί η έννοια του συνδικαλισμού καθώς ανέκαθεν τα δικαιώματα τους είναι με το κεφάλαιο. Σιγά που θα αποδέχονταν τώρα πως οι ποδοσφαιριστές έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικούν και αυτοί.

Αυτή η Πρωτομαγιά δυστυχώς είναι περίεργη. Μακριά από το δρόμο, μακριά από το συναπάντημα με συναγωνιστές μας για να αποδώσουμε τις απαραίτητες τιμές.
Ευχόμαστε να τελειώσει η πανδημία και σύντομα να ανταμώσουμε στο πλευρό της “Αγαπούλλας”!

ΖΗΤΩ Η Εργατική Πρωτομαγιά!