Home TOP NEWS Μποτεάκ/Ιδιοφυής εκτέλεση ή αποτυχημένο πέναλτι «αλά Πανένκα» που έγινε γκολ;

Μποτεάκ/Ιδιοφυής εκτέλεση ή αποτυχημένο πέναλτι «αλά Πανένκα» που έγινε γκολ;


Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα sportbible.com αφιέρωσε άρθρο της σχολιάζοντας το πέναλτι που είχε εκτελέσει ο Ερίκ Μποτεάκ σε αγώνα της πρώην ομάδας του στην Αυστραλία, Μπρισμπέιν Ροουρ, κόντρα στην Αντελαϊντ Γιουνάιτεντ.

Στο κομμάτι του ο αρθρογράφος Ράιαν Σάιντλ γράφει:

Χρειάζονται κότσια για να εκτελέσεις πέναλτι «αλά Πανένκα» διότι αν αποτύχεις θα ρεζιλευτείς, με τον Ερίκ Μποτεάκ πάντως να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, σκοράροντας παρά το γεγονός ότι τα έκανε μαντάρα.

Τα πέναλτι πραγματικά πρέπει να είναι απλά. 12 υάρδες , η μπάλα στη βούλα, μόνο ο τερματοφύλακας πρέπει να νικηθεί, χτυπάς είτε με δύναμη είτε με ακρίβεια. Σίγουρα δεν σκοράρεις πάντα αλλά αν το κάνεις σωστά συνήθως πετυχαίνει.

Είναι σχεδόν σοκαριστικό πως τόσο συχνά οι εκτελεστές προσπαθούν να το κάνουν πιο δύσκολο για τον εαυτό τους. Ανόητο τρέξιμο, σταμάτημα στη μέση και συχνά όταν προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι αυτό οδηγεί στην καταστροφή.

Το κτύπημα Πανένκα είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία. Το πονηρό τσίμπημα στο κέντρο είναι φανταστικό όταν πετυχαίνει όμως εξυπακούει γρήγορη πτώση του τερματοφύλακα αλλιώς γίνεται απλά μία πάσα πίσω σε αυτόν.

Ο μέσος της Μπρίσμπείν Ρόουρ, Μποτεάκ, είτε εφηύρε μία νέα εκδοχή, στο παιχνίδι με την Αντελαϊντ Γιουνάιτεντ είτε κατάφερε να σκοράρει αποτυγχάνοντας στην προσπάθεια για ένα κανονικό Πανένκα κτύπημα.

 

It was either the best penalty ever taken or the best miss-hit and, whilst we’d all like to believe it’s the former, it definitely feels like it’s the miss-hit.

Ήταν ίσως το καλύτερο πέναλτι που εκτελέστηκε ποτέ ή το χειρότερο κτύπημα, και όπως όλοι μας πιστεύουμε μάλλον ισχύει το δεύτερο.

Διότι η μπάλα κύλησε αργά προς το τέρμα και παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας έπεσε νωρίς, είχε χρόνο να σηκωθεί και να αποκρούσει.

Αυτό το πέναλτι είχε βάλει μπροστά τους Ρόουρ με 3-2.

Ο Μποτεάκ επέστρεψε στην Ευρώπη για να παίξει για την Κυπριακή ΟΜΟΝΟΙΑ.

Δείτε το άρθρο της ιστοσελίδας εδώ