Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γρήγορος, διεισδυτικός, αριστεροπόδαρος

Γρήγορος, διεισδυτικός, αριστεροπόδαρος


Όποιος ισχυριστεί στην Κύπρο πως μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τον Λουίς Κάρλος-Πλατινί πέραν από τους συμπαίκτες του στην Εθνική, μάλλον θα είναι ψεύτης. Εμείς τον γνωρίσαμε λόγω Μάρκο Σοάρες και μέσω των παιχνιδιών της Εθνικής Πράσινου Ακρωτηρίου, όμως προφανώς θα περιμένουμε να τον δούμε πολλά παιχνίδια, στο δικό μας πρωτάθλημα πριν κρίνουμε! Πιο κάτω κάποια στοιχεία για τον Πλατινί:

Ταχύτατος, διεισδυτικός και αριστεροπόδαρος

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που ζητούσε ο Σαβέφσκι να έχει ο winger που θα αποκτούσε, είναι η ταχύτητα.  Άλλωστε φάνηκε από πέρσι πως ο κόουτς θέλει να δημιουργεί χώρους για τα φτερά του. Ο Πλατινί ταχύτητα διαθέτει μπόλικη, όπως και διεισδυτικότητα. Είναι καθαρά “εξτρέμ” παίκτης που μπορεί να παίξει και στη γραμμή, μπορεί να παίξει και κινούμενος προς τον άξονα, αφού όταν αγωνίζεται δεξιά, συχνά συγκλίνει. Είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που εξηγεί και το τελευταίο που αναφέραμε.

Έρχεται στην καλύτερη φάση της ζωής του

Ο Πλατινί είναι 27, αλλά το ουσιαστικό κτίσιμο του ονόματος του έλαβε χώρα τα τελευταία 2 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως πήρε την πρώτη του κλήση στην Εθνική το 2012! Από τότε μονιμοποιήθηκε σε αυτήν και πέρσι, έγραψε ιστορία αφού σκόραρε το πρώτο γκολ της Εθνικής Πράσινου Ακρωτηρίου σε Κόπα Άφρικα, στην ισοπαλία 1-1 με το Μαρόκο. Παράλληλα, έγινε αναντικατάστατο μέλος της Σάντα Κλάρα και με τις εμφανίσεις του προξένησε ενδιαφέρον συλλόγων Α κατηγορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το τύπο της πατρίδας του, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκλεψε τον ποδοσφαιριστή μέσα από τα χέρια της Πάκος Φερέιρα, ομάδας που τερμάτισε 3η τη χρονιά που τελείωσε πίσω μόνο από Πόρτο και Μπενφίκα και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζωηρό ενδιαφέρον είχε επιδείξει και η Γκιλ Βιθέντε.