Home TOP NEWS Σε κατάσταση συναγερμού η Αρμενία και το ποδόσφαιρο της λόγω έξαρσης του...

Σε κατάσταση συναγερμού η Αρμενία και το ποδόσφαιρο της λόγω έξαρσης του κορωνοϊού


Λίγα 24ώρα πριν να ταξιδέψει στην Αρμενία η ΟΜΟΝΟΙΑ η έξαρση του κορωνοίού στην χώρα είναι στα “κόκκινα” κάτι που έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο στην εν λόγω χώρα.

Ομάδες της Αρμενίας που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία παρουσίαζουν σοβαρά θέματα με κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που φέρνει την μια αναβολή πίσω από την άλλη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ένας εξ αυτών των αγώνων που αναβλήθηκε είναι κι αυτός της Urartu με την Lori που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα και ο οποίος θα έριχνε και την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχει αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στην μία ομάδα. Ο σύλλογος Lori υπέβαλε αίτηση στην Ομοσπονδία της Αρμενίας ζητώντας να αναβληθεί ο αγώνας λόγω προβλημάτων κορωνοιού στην ομάδα, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Επίσης η Αραράτ Ερεβάν (όχι η αντίπαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) ανακοίνωσε ότι 18 μέλη των ομάδων της (5 από την πρώτη ομάδα και 13 από την δεύτερη) έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η Αραράτ πάντως ζήτησε από την Ομοσπονδία της χώρας αναβολή του αγώνα με την Σιράκ ο οποίος θα είναι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Αρμενίας.

Σε αίτημα αναβολής προχώρησε και η Σιράκ η οποία την επόμενη βδομάδα θα αγωνιστεί με την Στεάουα Βουκουρεστίου για το Europa League. Η ομάδα με ανακοίνωση της κάνει λόγο ότι αν διεξαχθεί ο αγώνας μπορεί να είναι λόγος για την ταχεία εξάπλωση της λοίμωξης κάτι το οποίο θα θέσει σοβαρά σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, όλο το προσωπικό πρέπει να δοκιμαστεί πριν από τον αγώνα.