Home TOP NEWS “Η βία, η διαφθορά, τα στημένα, η διαιτησία είναι οι κύριο λόγοι...

“Η βία, η διαφθορά, τα στημένα, η διαιτησία είναι οι κύριο λόγοι που έφυγε ο κόσμός από τα γήπεδα όχι μόνο η κάρτα”


Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης μίλησε το πρώι της Τρίτης (18/8) στο ραδιόφωνο του Super Sport Fm (104.0) για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στην κάρτα φιλάθλου, τονίζοντας πως είναι κάπου στη μέση η αλήθεια για το αν έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα λόγω της κάρτας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα μεγάλα σκορ στα ευρωπαϊκά κύπελλα: «Το να χάνεις είναι το ένα, το να δείχνεις ανήμπορος και να μην κάνεις τίποτα και να μη βγαίνει τίποτα, είναι το άλλο. Ανέμενα ότι θα χαλάρωναν οι Γερμανοί της Μπάγερν, αλλά την ποδοπάτησαν και την καταμαχαίρωσαν την Μπαρτσελόνα…»

Για την εισήγηση του για την αλλαγή στις κίτρινες κάρτες: «Έχω κάνει κατά καιρούς εισηγήσεις και το κάνω διαχρονικά. Για παράδειγμα αυτό με τις κίτρινες το έκανα πριν χρόνια και εφαρμόζεται πλέον από φέτος, με αυτό τον τρόπο φεύγει η προκατάληψη. Διερωτώμουν γιατί δεν παίρνουν αυτή την απλή απόφαση για τις κίτρινες. Φεύγει σε μεγάλο βαθμό η προκατάληψη…»

Θα αρχίσουν όλα ομαλά στο νέο πρωτάθλημα: «Τα μέτρα που λήφθηκαν έχουν αποδώσει την δεύτερη φορά. Πρέπει να αρχίσουν όλα τα πρωταθλήματα και να μπούμε στη ρουτίνα. Προβλήματα θα παρουσιαστούν και θα είναι φυσιολογικό, γιατί ο ιός είναι εδώ. Πρέπει να προστατεύει ο καθένας τον εαυτό του. Το πρόβλημα ίσως να είναι μεγαλύτερο στις μικρές κατηγορίες»

Αν θα στηριχθούν οικονομικά τα μικρά σωματεία: «Περιμένω τον πρόεδρο της ΚΟΠ να επιστρέψει στην Κύπρο και θα μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα, γιατί όντως χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια τα μικρά σωματεία. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αφού αυτό αφορά όλα τα αθλήματα».

Για το άνοιγμα προσφορών για την κάρτα φιλάθλου: «Είναι ανοικτός διαγωνισμός, μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε. Φθάσαμε τις 106 χιλιάδες κάρτες, αυτές που λήγουν το 2021, θα ισχύσουν μέχρι το 2023 και δεν χρειάζεται να πάνε κάπου για να τις ανανεώσουν. Έχει τεθεί αυτόματα σε ισχύ. Είναι κάπου στη μέση η αλήθεια για το αν έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα λόγω της κάρτας. Η βία, η διαφθορά τα στημένα, η διαιτησία είναι οι κύριο λόγοι, όχι μόνο η κάρτα».

Για την εισήγηση του για μονούς αγώνες στο Κύπελλο: «Αν δεν έχουμε τους μονούς αγώνες πως θα δούμε εκπλήξεις, πρέπει όλοι να μπαίνουν στην κληρωτίδα όπως παλιά και να παίζεται στην έδρα του αδυνάτου, όχι εκεί που έχει αδειοδοτηθεί  το γήπεδο. Οι μεγάλοι δεν θα το ψηφίσουν, γιατί δεν θα αποδεχθούν αυτά τα γήπεδα, που δεν έχουν άδεια…»

Καταλήγοντας είπε: «Να συλλυπηθώ την οικογένεια Γιώργου Θεοδότου. Ο Θεός να αναπαύσει το παιδάκι και να δώσει δύναμη και κουράγιο στον Γιώργο μας και την οικογένεια του».