Home TOP NEWS Μαμαντού Καλί Σενέ – Ένα ”Wonderkid” στην ΟΜΟΝΟΙΑ (PHOTOS-VIDEOS)

Μαμαντού Καλί Σενέ – Ένα ”Wonderkid” στην ΟΜΟΝΟΙΑ (PHOTOS-VIDEOS)


Η 4η μεταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο είναι γεγονός. Ο 19χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός Μαμαντού Καλί Σενέ είναι από σήμερα και για τον επόμενο χρόνο, ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.

Πως όμως τα έφερε η τύχη και ένα ποδοσφαιρικό Αφρικανικό διαμάντι θα φορέσει τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Το ”Who is Who” του Μαμαμντού Καλί Σενέ

Ο Sene Mamadou Kaly γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 2001 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις εγκαταστάσεις του φιλανθρωπικού ιδρύματος Salif Diao Sport, στην πατρίδα του.

Μεγάλωσε μέσα στη φτώχια και τις δυσκολίες. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, ο Σενέ είπε ότι μερικές φορές έπρεπε να πλύνει τα πιάτα των στρατιωτών που δούλευαν έξω από το γήπεδο της εθνικής ομάδας για να φάνε.

Σε ηλικία 15 ετών, έφυγε από τη Σενεγάλη για να κυνηγήσει το όνειρό του.  Μετακόμισε στο Πιεμόντε όπου ζούσε με τη μητέρα του. Εκεί άρχισε να παίζει μπάλα στην σχολική ομάδα Vanchiglia 1915.

Oggi ti presento": Mamadou Kaly Sene - I AM CALCIO NOVARA

Ο μικρός επιθετικός από τη Σενεγάλη εκπλήσσει τους πάντες και άμεσα προβιβάζεται στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Και όταν κυνηγάς με θέρμη το όνειρο σου κάποτε η τύχη σου χαμογελάει. Το είδαν να παίζει ποδόσφαιρο μάτια από την Γιουβέντους. Αυτό ήταν. Μόλις δόθηκε η ευκαιρία στη «Μεγάλη Κυρία» να τον αποκτήσει το έπραξε με συνοπτικές διαδικασίες.

Kaly Sene Juventus

Έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια με την ομάδα Κ19 της Γιουβέντους, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Youth League, δηλαδή το Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών, πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Ήταν ο μοναδικός Σενεγαλέζος παίκτης που ήταν υποψήφιος για το Βραβείο ‘’Golden Boy 2020’’. Δικαίως καθώς κατέγραψε τη σεζόν 2019/20 28 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουβέντους σκοράροντας 9 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ. Οι 7 συμμετοχές, τα δύο τέρματα και οι δύο ασίστ καταγράφησαν στο φετινό youth League .

Kaly Sene... σε δράση! (ΠΕΝΤΕ βίντεο) | Kerkida.net

Η ταχύτητα, η φυσική του δύναμη και το μυαλωμένο παιχνίδι του είναι ανάμεσα στα προσόντα του. Φέτος έκανε πολύ καλή σεζόν, με τη Βασιλεία να μην διστάζει να κάνει προ διμήνου πρόταση στη Γιουβέντους ύψους 4.2εκ. Ευρώ για να τον αποκτήσει. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν με την Ιταλική ομάδα να βάζει όπως είναι λογικό και υψηλό ποσοστό μεταπώλησης του.

Πάντως για τον ποδοσφαιριστή είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν και η Μπαρσελόνα η οποία τον είχε υπό στενή παρακολούθηση για ένα διάστημα.

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και έρχεται για να δώσει στον Χένινγκ Μπεργκ μία επιπλέον επιλογή. Πλέον ανοίγει μία καινούργια σελίδα στην ποδοσφαιρική πορεία ενός μελλοντικού αστέρα. Ευχόμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποτελέσει για τον Σενέ ένα ιδιαίτερο πέρασμα και έναν σταθμό γεμάτο επιτυχίες.

Ενσωματώνεται άμεσα στην ομάδα αρχίζοντας προπονήσεις. Είναι πολύ πιθανόν να είναι στη διάθεση του Μπεργκ στο παιχνίδι με τη Λέγκια.

*Είναι πάντως αρκετά ενεργός και στο Instagram με το ψευδώνυμο “Kalysene”. Έχει περίπου πέντε χιλιάδες ακόλουθους.