Home TOP NEWS Γκιγκίεβιτς: “Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα με συμπαγή άμυνα”

Γκιγκίεβιτς: “Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα με συμπαγή άμυνα”


Με αφορμή την αυριανή αναμέτρηση της Λέγκια Βαρσοβίας με την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Πολωνός πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Λούκας Γκιγκίεβιτς κλήθηκε να μιλήσει σε μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα sport.tvp.pl, αναφορικά με το παιχνίδι που θα γίνει αύριο.

Οι τοποθετήσεις του Λούκας Γκιγκίεβιτς:

Για το θετικό τέστ κορωνοϊού: “Είμαι στο νοσοκομείο με άλλους παίκτες που έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό. Νιώθω καλά. Δεν έχω συμπτώματα. Ο νόμος εδώ είναι ότι όποιος έχει θετική διάγνωση πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10-12 ημέρες και μετά στο σπίτι σε καραντίνα για επτά ημέρες. Περιμένω την επόμενη δοκιμή. Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι 99% αρνητικό”.

Για το φαβορί στο ματς Λέγκια – ΟΜΟΝΟΙΑ: “Η Legia με τους οπαδούς της θα ήταν μεγαλύτερο φαβορί. Εάν ο αγώνας γινόταν στην Κύπρο, η Ομόνοια θα ήταν η κερδισμένη, λόγω του καιρού και των φιλάθλων της. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις περιστάσεις, δηλαδή τον αγώνα στη Βαρσοβία χωρίς οπαδούς, στοιχηματίζω 55 έως 45 τοις εκατό υπέρ της Legia.

Παρακολουθήσατε πρόσφατα το Κυπριακό πρωτάθλημα και τις δραστηριότητες της ομάδας Λευκωσίας; “Παρακολουθώ το κυπριακό πρωτάθλημα γιατί έπαιζα εκεί. Όλη την ώρα έχω επαφή με πολλούς παίκτες με τους οποίους ήμουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.”

Τι πρέπει να προσέξει η Λέγκια και Ποια τα πλεονεκτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
“Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα με συμπαγή άμυνα. Ο Le -back Jan Lecjaks είναι ένας πολύ δυνατός και επιθετικός παίκτης. Οι καλύτεροι παίκτες είναι οι Thiago Santos και Eric Bautheac. Ο πρώτος είναι ένας τυπικός βραζιλιάνος παίκτης με τεχνική και καλές κινήσεις. Ο Bautheac του αρέσει να ντριμπλάρει πολύ με το αριστερό του πόδι, αλλά προτιμά να παίζει δεξιά. Το πολύ επικίνδυνο όπλο του είναι τα φάουλ. Ο βασικός παίκτης είναι επίσης ο Jordi Gomez , ο μέσος που οργανώνει και ελέγχει ολόκληρο το παιχνίδι της Ομόνοιας. Εάν της Λέγκια μπορέσουν να χειριστούν αυτούς τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, τότε θα μπορέσουν να ελέγξουν τον αντίπαλό τους. Η πρωταθλήτρια της Πολωνίας είναι το φαβορί, αλλά οι παίκτες του Henning Berg αμύνονται πολύ καλά και είναι επικίνδυνο όταν βγαίνουν στην αντεπίθεση”.

Για την θητεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ: “Θυμάμαι από την Ομόνοια αρκετά, έχω επαφή με πολλούς ανθρώπους. Μερικοί οπαδοί φοράνε ακόμα φανέλες με το όνομά μου από ότι είδα στο παιχνίδι με την Γιαγκελόνια στη Λευκωσία. Οι οπαδοί είναι πολύ ζωντανοί. Είναι σκληροπυρηνικοί όπως είναι στην Σερβία, Κροατία και Ελλάδα”.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του Κυπριακού πρωταθλήματος; Πώς διαφέρει από το πολωνικό; Και ποιο πρωτάθλημα είναι δυνατότερο; “Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι πιο τεχνικό. Στην Κύπρο παίζουν αρκετοί παίκτες από την Πορτογαλία ή τη Βραζιλία που είναι καλά εκπαιδευμένοι. Σίγουρα δεν είναι ένα πρωτάθλημα δύναμης όπως το Ekstraklasa. Το πολωνικό πρωτάθλημα είναι σίγουρα καλύτερο, έχει καλύτερα γήπεδα, είμαστε στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης από αυτή την άποψη. Στην περίπτωση της Κύπρου, η υποδομή δεν αναπτύσσεται. Ωστόσο, όσον αφορά το επίπεδο, το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ελαφρώς καλύτερο”.

Για χρόνια το Κυπριακό ποδόσφαιρο αντιμετωπιζόταν με περιφρόνηση στην Πολωνία. Αυτή δεν είναι σοφή αντιμετώπιση κατά τη γνώμη σου; “Το ξέρω αυτό πηγαίνοντας στην Ομόνοια. Η καλύτερη ομάδα της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, δηλαδή το ΑΠΟΕΛ, έπαιζε στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν κάθε χρόνο. Το πρωτάθλημα του Καζακστάν επίσης αντιμετωπίστηκε με τέτοιο τρόπο. Τα αποτελέσματά τους στην Ευρώπη δείχνουν ότι δεν μπορούν να υποτιμώνται με κανένα τρόπο”.