Home TOP NEWS Τι ισχυεί με τις θέσεις ποδοσφαιριστών – Αναλυτικά οι κατάλογοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Τι ισχυεί με τις θέσεις ποδοσφαιριστών – Αναλυτικά οι κατάλογοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Η πρόκριση στον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται ότι θα φέρει εκ νέου ενίσχυση για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του εργάζονται αδιάκοπα, “ξεσκονίζοντας” λίστες με ποδοσφαιριστές ψάχνοντας αυτόν που θα μπορέσει να έρθει στο “τριφύλλι” και να μπορέσει να κάνει την διαφορά.

Η λογική λέει ότι οι ανθρώποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ασχολούνται με τα θέματα προγραμματισμού ίσως κινηθούν για απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί στην μεσαία γραμμή δίνοντας ανάσες στους Γιόρντι Γκόμεζ και Βίτορ Γκόμες.

Πάμε να δούμε όμως τι ισχύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, για τους καταλόγους και τις μεταγραφές μετά από έρευνα της ιστοσελίδας μας.

Με τις τελευταίες προσθήκες των Σενέ και Ασαντέ στο ρόστερ της ομάδας μας οι θέσεις που απομένουν ανοικτές στους καταλόγους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αυτή την στιγμή είναι δύο.

Ο Σενέ που προηγήθηκε του Ασαντέ είναι κάτω των 22 ετών και παίρνει θέση στον κατάλογο Β΄ωστόσο σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΠ παίρνει θέση και στους ξένους, όσον αφορά τον Ερνέστ Ασαντέ, ο Γκανέζος παίρνει θέση στους ξένους ποδοσφαιριστές.

Συνεπώς η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή την στιγμή μπορεί να κινηθεί για απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών είτε για κοινοτικούς, είτε για ξένους, καθώς το όριο για τους μη κοινοτικούς είναι από φέτος έγιναν επτά. Επίσης αυτό που ισχύει είναι πως η κάθε ομάδα μπορεί να έχει 15 παίκτες καταλόγου Α, κοινοτικούς και ξένους χωρίς περιορισμό πόσους κοινοτικούς θα έχει, αλλά με τον περιορισμό των 7 ξένων να ισχύει. Θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει 15 κοινοτικούς και 0 ξένους, ή 12 κοινοτικούς και 3 ξένους, ή μέχρι 8 κοινοτικούς και 7 ξένους. Αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει 10 κοινοτικούς και 4 ξένους, από τους οποίους ξένους ο Σενέ μπαίνει στον κατάλογο Β και δεν υπολογίζεται στους 15 του καταλόγου Α. Άρα η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει 13 παίκτες κοινοτικούς και ξένους καταλόγου Α και δικαιούται να φέρει είτε ακόμα 2 ξένους, είτε ακόμα 2 κοινοτικούς, είτε έναν και έναν, είτε και κανέναν αφήνοντας τις θέσεις ανοιχτές στον κατάλογο Α.

Ταυτόχρονα, επειδή η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή στον Κατάλογο Α, 16 ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε θεωρητικά να φέρει πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές μέχρι το όριο των 25 ποδοσφαιριστών Καταλόγου Α ή και ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές καταλόγου Β αλλά εντασσόμενοι στον περιορισμό των 15 ξένων/κοινοτικών.

Τέλος ο Φώτης Παπουλλής θεωρείται από φέτος Κύπριος ποδοσφαιριστής και μπαίνει τον κατάλογο των Κυπρίων και προφανώς λόγω ηλικίας και στον κατάλογο Α, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον κανονισμό των 2 κυπρίων ποδοσφαιριστών στην 11άδα της ομάδας μιας και ο παίκτης πρόσφατα κυπριοποιήθηκε και δεν ήταν γραμμένος στους καταλόγους της ΚΟΠ από τα 18 του χρόνια.

Το OmonoiaNews ετοίμασε αναλυτικό πίνακα με τον κάθε παίκτη και σε ποιον κατάλογο ανήκει.

*Σενέ Κατάλογος Ξένων ποδοσφαιριστών αλλά ηλικιακά στον Κατάλογο Β΄.

**Παπουλής κατάλογος Κύπριων ποδοσφαιριστών αλλά οχι στους Κύπριους της 11άδας.