Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φιλοδοξία το κοινό στοιχείο!

Φιλοδοξία το κοινό στοιχείο!


Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος δεν έκανε μεταγραφές μεγάλων ονομάτων. Ακολούθησε στην ουσία την περσινή γραμμή, όταν με εξαίρεση τους Ασσίς και Αντράντε που είναι ονόματα στη χώρα τους, οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν είχαν καλές χρονιές, σε πιο μικρές ομάδες και έψαχναν το έξτρα βήμα στην καριέρα τους.

Αυτό το έξτρα βήμα, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν. Είναι όλοι φιλόδοξοι και βλέπουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σαν μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν, να πετύχουν, για το καλό τους και το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είχαν γεμάτες σαιζόν, ήθελαν όμως μια ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό και να παίζει στην Ευρώπη. Η διαφορά με πέρσι είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Ο πιο μεγάλος, ο Χοσέ Θερβέρα είναι 30, οι υπόλοιποι το πολύ 27.

Ξεκινάμε από το κύριο της φωτογραφίας, τον Λουίς Σοάρες-Πλατινί. Η καριέρα του 27χρονου τα τελευταία 2 χρόνια εκτοξεύθηκε κυρίως χάρη στην εθνική Πράσινου Ακρωτηρίου. Γεμάτες χρονιές στη Σάντα Κλάρα, μονιμοποίηση στην εντεκάδα της Εθνικής και στο τέλος προτάσεις από ομάδες της Superleague της Πορτογαλίας, ακόμα και από την 3η Πάσος Φερέιρα. Ο Πλατινί επέλεξε ΟΜΟΝΟΙΑ και την βλέπει σαν το επιστέγασμα της προσπάθειας αλλά και το σκαλοπάτι για μεγαλύτερα πράγματα!

Περνάμε στο Τόνι Τέιλορ. Για χρόνια θεωρείτο το μεγάλο ταλέντο στις ΗΠΑ. Στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας έκανε πράγματα και θαύματα για να πάρει τη χρονιά που τελείωσε το βάπτισμα του πυρός και στην πρώτη με την Εστορίλ. Θεώρησε πως είναι έτοιμος να πάει σε πιο μεγάλη ομάδα και όταν έψαξε λεπτομέρειες για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο Ίντερνετ, ήταν σίγουρος για το επόμενο του βήμα.

Χοσέ Θερβέρα. Ο παίκτης σημαία της Χιρόνα με περισσότερες από 200 εμφανίσεις. Της Χιρόνα όμως που έφτανε κοντά στην Πριμέρα και ποτέ δεν ανέβαινε. Με το τέλος της χρονιάς και αφού είναι πλέον 30, είδε την προοπτική να κάνει πρωταθλητισμό με την ΟΜΟΝΟΙΑ και να παίξει Ευρώπη και δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό.

Το 9άρι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ούκας Γκικίεβιτς θα μπορούσε εύκολα να βρει συμβόλαιο στη χώρα του, εκεί όπου η πρόσβαση στη Γερμανία είναι πιο εύκολη. Προτίμησε ΟΜΟΝΟΙΑ ακριβώς γιατί θέλει να κάνει μόνιμα πρωταθλητισμό και να παίζει Ευρώπη! Είναι σε ηλικία που μπορεί να ονειρευτεί μεγάλα πράγματα και οι πληροφορίες τον παρουσιάζουν σαν ένα πολύ φιλόδοξο άτομο.

Περνάμε στον Εμπέμπα, το κεντρικό αμυντικό από το Βέλγιο. Το γεγονός πως έπαιξε μέχρι τα 24 του σε πολλές χώρες δείχνει πως δεν φοβάται τις προκλήσεις. Καλό το Ισραήλ, πολύ καλύτερη όμως η προοπτική που του προσφέρει η πιο μεγάλη ομάδα της Κύπρου. Στόχος του να καθιερωθεί και να δει πιο ψηλά.

Και τέλος, ο Κόριν Μπρουκς. Ο Μπρουκς που στην πατρίδα του δεν είχε ποτέ ευκαιρίες και αναγκάστηκε να ψάξει τη καριέρα του στη Κύπρο. Μετά τον Ερμή και την Αλκή, ο Κόριν έκανε το μεγάλο βήμα τη μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου και ζει ένα όνειρο! Κι ας γνωρίζει πως μπροστά του είναι ο κορυφαίος άσσος στο νησί!

Φιλοδοξία και θέληση να είναι στην ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν! Στοιχεία πολύ σημαντικά και ελπιδοφόρα!