Home TOP NEWS Το προφίλ της έμπειρης Αϊντχόφεν, το αστέρι της, ο προπονητής και… η...

Το προφίλ της έμπειρης Αϊντχόφεν, το αστέρι της, ο προπονητής και… η έδρα της!


Η Αϊντχόφεν η οποία κληρώθηκε είναι μια έμπειρη ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης καθώς απότ ο 1974 συμμετέχει συνεχώς στα κύπελλα Ευρώπης.

Ο Ολλανδικός σύλλογος πέραν από τις εμπειρίες στην Ευρώπη μετρά και δύο κατακτήσει Ευρωπαϊκών τίτλων. Το 1977-78 κατέκτησε το UEFA Cup και δέκα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1987-88 κατέκτησε το European Cup / Uefa Champions League.

Η Αϊντχόφεν για να βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων του Europa League και να γράψει άλλη μια συμμετοχή σε ομίλους χρειάστηκε να αποκλείσει, τις Μούρα με 1-5, αλλά και την Ρόζενμποργκ με 2-0 μέσα στη Νορβηγία.

Να σημειώσουμε ότι Αϊντχόφεν έχει “χτίσει” και ένα καλό όνομα στην Ολλανδία καθώς στη χώρα της είναι κορυφαία ομάδα κι η μεγάλη αντίπαλος του Αγιαξ, μετρώντας 24 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα. Επίσης, μετρά 11 Johan Cruyff Shields και είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει το θεσμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενώ μετρά και 4 νταμπλ.

Πέρυσι, τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από Αγιαξ, Αλκμααρ και Φέγενοορντ και φέτος ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας στο πρωτάθλημα 2 νίκες και 1 ισοπαλία (1-1 με την Ερακλες)

Το αστέρι της είναι Ντόνιελ Μάλεν

 

Ο Ντόνιελ Μάλεν είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο θεωρείται το παιδί θαύμα της Αϊντχόφεν αλλά και ένα από τα αστέρια της. ο Μάλεν ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τις ακαδημίες του Άγιαξ και η Άρσεναλ τον απέκτησε στα 16 του.

Το καλοκαίρι του 2018 η Αϊντχόφεν τον απέκτησε και ήδη θεωρείται το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο. Με τη φανέλα της μετρά 76 συμμετοχές με 31 γκολ και 15 ασίστ.

Επίσης να σημειώσουμε ότι ο Μάλεν είναι Διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας και αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές της χώρας του από την U15 μέχρι και την Εθνική Ανδρών της χώρας του.

Ο προπονητής Ρότζερ Σμίντ

Ο Ρότζερ Σμίντ πρόκειται για 53χρόνο Γερμανό προπονητή ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της Αϊντχόφεν τον περασμένο Μάρτιο και μαζί του η Ολλανδική ομάδα έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος αλλά και να κάνει μια καλή πορεία στο Europa League.

Ο τελευταίος σταθμός του Σμίντ πριν την Αϊντχόφεν ήταν η Γκουοάν της Κίνας, ενώ στο παρελθόν κάθισε στον πάγκο της Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Πάντεμπορν.

Πρόκειται για έναν κόουτς που δίνει μεγάλο βάρος στην τακτική και συνηθίζει να παίζει 4-3-1-2 (4-3-3) ή 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ.

Η έδρα της Αϊντχόφεν

Η έδρα της Αϊντχόφεν είναι το Phillips Stadion. To στάδιο της Ολλανδικής ομάδας εγκαινιάστηκε το 1913 και η χωρητικότητά του έφτανε τις 300 θέσεις. Μέχρι το 1941 οι θέσεις είχαν εκτοξευτεί στις 18.000. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί Ναζί κατάσχεσαν το γήπεδο. Το 1944, όταν οι Ναζί έφυγαν από το Αϊντχόφεν, κατέστρεψαν το στάδιο, αλλά οι ζημιές επιδιορθώθηκαν γρήγορα. Το 1958 η χωρητικότητα έφτανε στα 22.000 άτομα.

Υπήρχαν σχέδια για την αύξηση των θέσεων σε 45.000, αλλά όταν η Ολλανδία έχασε στην ψηφοφορία για τη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2018, ακυρώθηκαν. Το 2009 το γήπεδο πήρε φωτιά, αλλά κατασβέστηκε χωρίς πολλές ζημιές. Σήμερα η χωρητικότητα φτάνει τις 35.000 θέσεις.

Να σημειώσουμε ότι τον Ιούνιο του 2000 φιλοξένησε παιχνίδια του EURO.