Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5η φορά κόντρα στη Βίσλα (photos+videos)

5η φορά κόντρα στη Βίσλα (photos+videos)

2003, Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, Βίσλα-ΟΜΟΝΟΙΑ 5-2

Άλλες 4 φορές αντιμετώπισε η ΟΜΟΝΟΙΑ τη Βίσλα Κρακοβίας, με τη προϊστορία να είναι σχεδόν μοιρασμένη αφού 2 νίκες έχουν οι Πολωνοί, 1 η ομάδα μας και ένα παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο. Βέβαια, εκεί που τα είπαν επίσημα οι δυο ομάδες, οι κόκκινοι της Βίσλα με ηγέτη το Ματσέι Ζουράφσκι θριάμβευσαν.


2003, Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ (5-2, 2-2)

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια από τις καλύτερες ομάδες που είχαν οι Πολωνοί την τελευταία 20ετία. Με παίκτες όπως Ζουράφσκι, Φρανκόφσκι, Κοσόφσκι, Σιμκόβιακ και έχοντας στο πάγκο παίκτες που στη συνέχεια έκαναν καριέρα όπως ο Μπρόζεκ και ο Κουτσέρα, η Βίσλα έμοιαζε μια ταχύτητα πάνω από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όπως φάνηκε στη συνέχεια όμως, ήταν το κάκιστο ξεκίνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που τους έδωσε αυτό το δικαίωμα. Η Βίσλα προηγήθηκε με 5-0, με 2 γκολ του Ζουράφσκι και από ένα των Φρανκόφσκι, Μπουμπίτσκι και Μπαζίνσκι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μείωσε σε 5-2 με 2 πέναλτι του Ράινερ Ράουφμαν.

Στη Λευκωσία, ο Ζουράφσκι μας πλήγωσε ξανά νωρίς, με δυνατό σουτ. Αυτή τη φορά η ομάδα μας αντέδρασε άμεσα και παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, γύρισε το ματς με τον Ηλία Χαραλάμπους και το Ράουφμαν, πίστεψε στην πρόκριση, έκλεισε τη Βίσλα στα καρέ της όμως το τρίτο γκολ δεν ερχόταν. Όταν με τέτοιες ομάδες δεν σκοράρεις, το τέλος το πληρώνεις και έτσι έγινε. Ο τεράστιος Ματσέι Ζουράφσκι, χόρεψε στο 72 την άμυνα μας και με διαγώνιο σουτ, σκότωσε μια και καλή τα όνειρα μας.

Τα φιλικά του 2007 και του 2012

Δυο φορές τα είπαν μετά το επίσημο η Βίσλα και η ομάδα μας. Η πρώτη, επί αυστριακού εδάφους το 2007 με τη Βίσλα να κερδίζει 1-0 και την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει σωρεία ευκαιριών με κύριο δράστη τον Μγκούνι. Στο περσινό παιχνίδι στην Οπαλένιτσα, το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η  ΟΜΟΝΟΙΑ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο γοήτευσε, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και κέρδισε 1-0 με πέναλτι του Αντρέ Άλβες. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Μγκούνι το 2007, ταλαιπώρησε τους Πολωνούς αλλά δεν σκόραρε
Νίκη με 1-0 για την ΟΜΟΝΟΙΑ πέρσι στην Οπαλένιτσα