Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Συνεχής η επιστημονική στήριξη

Συνεχής η επιστημονική στήριξη

sam_0267


Ο καιρός που το ποδόσφαιρο “παιζόταν” μόνο μέσα στις 4 γραμμές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι ποδοσφαιριστές πλέον αποτελούν ισχυρά περιουσιακά στοιχεία και για την σωστή εκγύμναση τους, επιστρατεύονται εξειδικευμένα επιστημονικά μέσα.

Στη φωτογραφία πιο πάνω, ο εκ των γυμναστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ονησίφορος Ονησιφόρου παρατηρεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών ενώ αυτοί κάνουν προπόνηση. Αν είναι κάτι το οποίο κληρονόμησε το σωματείο από τα έξοδα των τελευταίων χρόνων, είναι ο ειδικός εξοπλισμός για να είναι αυτές δυνατές.

Την ίδια στιγμή, στην Οπαλένιτσα καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας βρίσεται και ο Δρ. Χάρης Τύμβιος, ιδιοκτήτης του Sports Lab, επίσημου συνεργάτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. To Sports Lab είναι ένα σύγχρονο κλινικό εργαστήριο που παρακολουθεί (μέσω αιματολογικών εξετάσεων και πολλών άλλων τεχνικών) την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Το τεχνικό την γνωρίζει έτσι πότε ένας ποδοσφαιριστής είναι επιρρεπής σε μυϊκό τραυματισμό και ποιες ουσίες χρειάζεται να αναπληρώσει ο οργανισμός του.