Home TOP NEWS Έξι ματς, τα 4 στο ΓΣΠ και μετά… μεταγραφές και διορθωτικές κινήσεις

Έξι ματς, τα 4 στο ΓΣΠ και μετά… μεταγραφές και διορθωτικές κινήσεις


Η απόσταση σήμερα από την κορυφή δεν είναι απαγορευτική για την ΟΜΟΝΟΙΑ, σε ότι αφορά στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος που τέθηκε στην αρχή της περιόδου.

Βρισκόμαστε 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ανόρθωση με παιχνίδι λιγότερο, 4 από τον Απόλλωνα και 2 από την ΑΕΛ επίσης με παιχνίδι λιγότερο.

Οι διαφορές σίγουρα ανατρέπονται όμως βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να αρχίσει η ομάδα να καταγράφει διαδοχικές νίκες. Ουσιαστικά να περιορίσει από δω και μπρος τις απώλειες της.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες έφεραν ένα βεβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα αναγκάζοντας τον προπονητή να «παίξει» με το ρόστερ του. Η κούραση (ψυχολογική και αγωνιστική) επηρέασε και τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα έφεραν προβληματισμό.

Πλέον έχουμε μπροστά μας 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της ημερολογιακής χρονιάς και ακολούθως ανοίγει το μεταγραφικό παράθυρο. Είναι θετικό το γεγονός ότι από αυτούς τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας οι τέσσερις θα γίνουν στην έδρα μας. Τα παιχνίδια με Ερμή, Αποέλ, Πάφο και Ανόρθωση θα γίνουν στο ΓΣΠ ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πάει την Κυριακή στη Λάρνακα ενώ στο πρόγραμμα της έχει και το ταξίδι στην Πάφο για το παιχνίδι με την Καρμιώτισα. Και θέλουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο την καλύτερη δυνατή συγκομιδή.

Από κει και πέρα η ομάδα που επιλαμβάνεται το κομμάτι των μεταγραφών εργάζεται καθημερινά ώστε να είναι έτοιμη με την έναρξη της δεύτερης μεταγραφικής περιόδου, να κάνει τις κινήσεις της.

Τις ανάγκες της ομάδας τις γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς οι υπέυθυνοι και ότι χρειάζεται να γίνει τον Ιανουάριο, θα γίνει. Υπάρχει μία ανοικτή θέση για απόκτηση ξένου ποδοσφαιριστή η οποία και θα πληρωθεί. Για να γίνουν περισσότερες κινήσεις θα πρέπει να υπάρξουν αποδεσμεύσεις.

Μέλημα όλων είναι η ενδυνάμωση του ρόστερ και το αγωνιστικό ανέβασμα της ομάδας. Αδυναμίες πάντως φαίνεται πως υπάρχουν, οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι σίγουρα έχουν πολύ περισσότερα να δώσουν και περιμένουμε να τα δούμε στα 9 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαϊκών, μέχρι το τέλος του 2020.

Τα οικονομικά ωφέλη από την Ευρωπαϊκή παρουσία δίνουν πάντως μία κάποια άνεση στην ομάδα να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνουν υπερβολικές σπατάλες ενώ και το Ευρωπαϊκό εκτόπισμα και η προοπτική που κτίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ ίσως αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες που θα επιλεγούν.