Home TOP NEWS Ο απολογισμός της 22ης αγωνιστικής – Στιγμιότυπα και βαθμολογία

Ο απολογισμός της 22ης αγωνιστικής – Στιγμιότυπα και βαθμολογία


Η ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής βρίσκει την ΟΜΟΝΟΙΑ μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας.


Η ανέλπιστη εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα στο παιχνίδι με τον Αποέλ είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ανόρθωση προχώρησε με νίκη και είναι στην τρίτη θέση με 43 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη 2-2 με τον Ερμή και βρίσκεται στην 4η θέση με 42 βαθμούς έχοντας φυσικά αγώνα λιγότερο. Επίσης η ΑΕΚ επικράτησε της Πάφος FC και βρίσκεται μόνη στην 5η θέση.

Μεγάλη “μάχη” συνεχίζει να γίνεται για την είσοδο στην εξάδα με Δόξα, Νέα Σαλαμίνα, Πάφο, Ολυμπιακό και Αποέλ να διεκδικούν μια θέση μέσα σε αυτή και τα επόμενα 4 παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι αρκετά κρίσιμα.

Αναλυτικά:

Ανέλπιστη ισοπαλία για την ομάδα μας

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ολυμπιακός 1-1

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή η ομάδα μας δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας αφού εξήλθε ισόπαλη 1-1. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Κα και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Παπουλή.

Τέσσερα γκολ και ισοπαλία στο “Αμμόχωστος”

Ερμής- ΑΕΛ 2-2

Στο άλλο ματς που επίσης έγινε την Παρασκευή η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη εκτός έδρας με τον Ερμή. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ προηγήθηκε με τον Μαεέ, ο Ερμής έκανε την ανατροπή με δυο γκολ του Ρουσιά και η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μηνά Αντωνίου φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Νίκη και σημαντικό βήμα για παραμονή και διεκδικήση της έκτης θέσης

Δόξα – ΕΝΠ 1-0

Στο παιχνίδι που άνοιξε την δεύτερη μέρα της 22ης αγωνιστικής η Δόξα πέτυχε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην ΕΝΠ η οποία την κράτησε στην πρώτη εξάδα με 29 βαθμούς. Το νικητήριο γκολ για την προσφυγική ομάδα πέτυχε ο Σαντίκ από τα έντεκα βήματα.

Πήρε το ντέρμπι με τον Αποέλ κι άνοιξε την ψαλίδα από την δεύτερη θέση

Απόλλωνας – Αποέλ 1-0

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Απόλλωνας κατάφερε να επικρατήσει του Αποέλ με 1-0. Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη με ένα γκολ του Ιωάννη Πίττα πήρε τη νίκη και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που είχαν στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Ερμή, η ΟΜΟΝΟΙΑ και η ΑΕΛ.

Εύκολο πέρασμα για την ΑΕΚ από την Πάφο

Πάφος FC – AEK 1-4

Εύκολο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από την Πάφο την Κυριακή το απόγευμα. Οι “κιτρινοπράσινοι” κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-4 της Πάφος FC και διατηρήθηκαν μόνοι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Για την Πάφο η ήττα που δέχθηκε από την ΑΕΚ ήταν η 3η σε τέσσερα ματς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει και η απόλυση του Μιχαϊλένκο.

Ισοπαλία κόντρα στον oυραγό

Εθνικός Άχνας – Νέα Σαλαμίνα 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι του Εθνίκου Άχνας με τη Νέα Σαλαμίνα. Ήταν ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε χωρίς νικητή και χωρίς γκολ, εντούτοις στο 74ο λεπτό ο Κουντόμπιακ έδωσε προβάδισμα στον Εθνικό. Στο 81ο λεπτό ο Σάβιτς του Εθνικού αποβλήθηκε κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η Νέα Σαλαμίνα και στο 88ο λεπτό με τον Βάγκνερ έφερε το ματς στα ίσα και έφυγε τελικά με τον βαθμό από το Δασάκι.

Νίκη για την Ανόρθωση

Ανόρθωση – Καρμιώτισσα 2-1

Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής που έγινε το βράδυ της Δευτέρας η Ανόρθωση επικράτησε με 2-1 της Καρμιώτισσα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Κβιλιτάια, στο 28 λεπτό ο Καλτσάς έκανε το 2-0 και ο Σάσι στο 81ο λέπτο έκανε μείωσε σε 2-1 έβαλε “φωτιά” στο παιχνίδι, ωστόσο το 2-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία

Η συνέχεια

Πέμπτη 4/2

ΕΝΠ – Ερμής (19:00)

Παρασκευή 5/2 

Δόξα – ΟΜΟΝΟΙΑ (16:00)
Νέα Σαλαμίνα – Ολυμπιακός (18:00)

Σάββατο 6/2

ΑΕΚ – Ανόρθωση (16:00)
Καρμιώτισσα – Απόλλωνας (18:30)

Κυριακή 7/2

Αποέλ – Εθνικός Άχνας (16:00)
ΑΕΛ – Πάφος FC (18:30)