Home TOP NEWS Τα δεδομένα πριν τη Συνέλευση του ΔΣ της ΚΟΠ, μετά και την...

Τα δεδομένα πριν τη Συνέλευση του ΔΣ της ΚΟΠ, μετά και την τοποθέτηση του Αποέλ


Μετά την ΟΜΟΝΟΙΑ, την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα που τάχθηκαν εναντίον της αλλαγής της προκήρυξης πήρε θέση και το Αποέλ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι.

Η διοίκηση των γαλαζοκίτρινων θεωρεί ορθότερο να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της ΚΟΠ που αφορούν στη μείωση των ομάδων σε 12. Να υποβιβαστούν δηλαδή 4ις ομάδες, ωστόσο στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος να αγωνιστούν όλες οι ομάδες χωρίς να υπάρχει απευθείας υποβιβασμός.

Αυτό που λέει το Αποέλ είναι να δημιουργηθούν 2 γκρουπ, το πρώτο με 6 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, και το δεύτερο με 8 ομάδες οι οποίες θα παλέψουν για την αποφυγή της διαβάθμισης και οι 4ις τελευταίες να πέσουν στη Β’ κατηγορία, από την οποία θα ανέβουν οι 2, ώστε το πρωτάθλημα του χρόνου να γίνει με 12 ομάδες.

21 μέλη θα ψηφίσουν τη Πέμπτη. Απαιτείται πλειοψηφία 4/5, άρα αν ψηφίσουν τα πέντε μέλη κατά της εισήγησης για 14 ομάδες τότε δεν θα εγκριθεί.

Είναι δεδομένες οι 4ις ψήφοι εναντίον, με την Ένωση και την Πάφο να μην έχουν ακόμη τοποθετηθεί, αν και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του Παραλιμνίου έδειξαν το δρομο στη διοίκηση της ομάδας τους και είναι προς τιμήν τους.

Πάμε λοιπόν σε μία συνεδρία στην οποία αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν να είναι ανοικτά.