Home TOP NEWS Άρχισαν να γίνονται σκέψεις για σταδιακή επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Άρχισαν να γίνονται σκέψεις για σταδιακή επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα


Σύμφωνα με ρεπορτάζ το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα balla.com.cy και το οποίο υπογράφει ο αθλητικογράφος Μιχάλης Παπαγεωργίου, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται σκέψεις, μετά την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, για σταδιακή επιστροφή κόσμου στις εξέδρες των γηπέδων.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, πολύ πιθανόν να αγγίξει θετικά και το ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η ιστοσελίδα μας, τόσο οι ομάδες, όσο και η ΚΟΠ, είναι σε αναμονή για να μάθουν και ελπίζουν να μάθουν θετικά νέα από τα επόμενα διατάγματα της κυβέρνησης αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων.

Επίσης, τα θετικά νέα, αναμένει και ο ΚΟΑ που βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή μαζί με τους αρμόδιους φορείς και οι πληροφορίες που έρχονται, αφήνουν πολλές πιθανότητες για να ανοίξουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα προς τους φιλάθλους.
Όπως μας αποκάλυψε, σημαίνων στέλεχος του αθλητισμού, αν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου συνεχίσει η σταθερά καλή εικόνα και δεν προκύψει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, τότε δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή, παρά να συμπεριληφθούν στα διατάγματα και η επιστροφή των φιλάθλων.
«Πρώτα ο θεός, ευελπιστούμε πως θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες των πλέι οφ με κόσμο στις κερκίδες. «Η διαβεβαίωση που έχουμε» μας επεσήμανε το ίδιο στέλεχος, είναι ότι με σταθεροποίηση της κατάστασης όπως είναι το τελευταίο διάστημα, τότε θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το διάταγμα που θα επιτρέπει την παρουσία στις κερκίδες σε ποσοστό 33% της χωρητικότητας, όπως ακριβώς είχε αρχίσει το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα».
Τις εξελίξεις αναμένουν πλέον άπαντες. Τόσο οι φίλαθλοι, όσο και οι ομάδες και η ΚΟΠ αυτό ακριβώς επιθυμούν να γίνει.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΚΟΠ, με την έναρξη του πρωταθλήματος, η οποία αφορούσε τον αριθμό των φιλάθλων που μπορούσε να φιλοξενήσει το κάθε γήπεδο με τον κανονισμό του 33%.


Η έναρξη της β΄φάσης του πρωταθλήματος, είναι ορισμένη να αρχίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο Φεβρουαρίου και αν δεν είναι από την 1η αγωνιστική, τότε στη συνέχεια πολύ πιθανόν να δούμε την επιστροφή των φιλάθλων.
Πάντα με την γνωστή όμως προϋπόθεση που αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.