Home TOP NEWS Κάσπερ Χοράτσκα: “Γνωρίζω τις δυνατότητες μου γνωρίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά...

Κάσπερ Χοράτσκα: “Γνωρίζω τις δυνατότητες μου γνωρίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά θα παλέψω για την θέση του νο1”


Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Πολωνίας (δείτε εδώ) παραχώρησε το τελευταίο μεταγραφικό της oμάδας μας, Κάσπερ Χοράτσκα.

Οι τοποθετήσεις του:

Για τη μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ:  «Δεν μπορώ να πω ότι πριν από αυτή τη μεταγραφή ήμουν σίγουρος τι θα βρω μπροστά μου. Η απόφαση έπρεπε να ληφθεί μέσα σε λίγες ώρες, γιατί έκλεινε το μεταγραφικό παράθυρο στην Κύπρο. Όπως και να χει, μετά από μια εβδομάδα μπορών να πω με πλήρη επίγνωση ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου».

Για το πλάνο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τον ίδιο: «Το πλάνο του συλλόγου για εμένα είναι να γνωρίσω το πρωτάθλημα και τους παίκτες τους πρώτους έξι μήνες και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για την θέση του τερματοφύλακα. Αυτή τη στιγμή βασικός τερματοφύλακας είναι ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο που έπαιξε σε Πόρτο και Φενέρμπαχτσε, ενώ οι άλλοι δύο τερματοφύλακες με τους οποίους ανταγωνίζομαι για τη θέση στον πάγκο είναι διεθνείς με την Εθνική Κύπρου. Γνωρίζω, ωστόσο, τις δυνατότητες μου και γνωρίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά, ακόμα και να παλέψω για την θέση του νο1 στην εστία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ευελπιστώντας ότι θα μπορώ να το κάνω  από την επόμενη σεζόν».

Για τον Φαμπιάνο και το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων για την απόκτηση του: «Το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Φαμπιάνο από  τέτοιους συλλόγους αποδεικνύει το επίπεδο του και αυτά που δείχνει τη φετινή σεζόν. Εγώ από την πλευρά μου επικεντρώνομαι στη συμπεριφορά μου και τι μπορώ να προσφέρω στο σύλλογο. Αν το τεχνικό επιτελείο αποφασίσει ότι αξίζω να αγωνιστώ σε κάποιο παιχνίδι, τότε θα αρπάξω την ευκαιρία μου».

Για τον αριθμό στη φανέλα του: «Επειδή ήταν κρατημένο του αγαπημένο μου νούμερο, αποφάσισα να επιστρέψω στο νο74 που έχει ξεχωριστή σημασία για εμένα».

Για τις διαφορές του Κυπριακού πρωταθλήματος με το Πολωνικό: «Το ποδοσφαιρικό επίπεδο κάθε ποδοσφαιριστή είναι σ’ εντελώς διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε στην Πολωνία.  Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Αν προσθέσεις την εμπειρία, τα τρόπαια και τον αριθμό εμφανίσεων στα υψηλότερα επίπεδα σε κάποια παιχνίδια, όλα μαζί σου προκαλούν  τεράστια εντύπωση. Για παράδειγμα, ο αρχηγός Γιόρντι Γκόμεθ, με πάνω από 130 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ στα πόδια του, έχει επιλεγεί στους 20 κορυφαίους Ισπανούς στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα ένας, ο Τόμας Χούμποτσαν, εξ όσων γνωρίζω έχει κερδίσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Ζενίτ και μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει επίσης παίξει με την Εθνική του ομάδα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παράλληλα υπάρχει ο Έρικ Μποτεάκ με περισσότερα από 170 παιχνίδια στην Λιγκ 1. Είναι αδύνατο να το αγνοήσει αυτό. Μου αρέσει επίσης το στυλ παιχνιδιού που προτιμά ο προπονητής μας, Χένινγκ Μπεργκ που είναι να κυριαρχήσεις του αντιπάλου και να ελέγξεις καταστάσεις στο γήπεδο. Το Κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται στη 15η θέση από όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την ίδια ώρα που το δικό μας στην Πολωνία είναι στην 30η. Στην Πολωνία αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούν πόσο δυνατό είναι το Κυπριακό Πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εγώ το γνώριζα, αλλά γρήγορα παρατήρησα τις διαφορές και γιατί είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία».