Home TOP NEWS Από σήμερα, ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα η Κύπρος

Από σήμερα, ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα η Κύπρος


Η 10η Ιουνίου σηματοδοτεί την αρχή προς την κανονικότητα καθώς οι διψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων, ο μειωμένος αριθμός νοσηλευόμενων και η μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άναψαν το πράσινο φως για εφαρμογή των αυριανών χαλαρώσεων.

Μετά από αρκετό καιρό η απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας μας αποχαιρετά, ενώ μετά από 15 μήνες ανοίγουν ξανά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Με προϋπόθεση πάντα το safepass, οι θαμώνες των κέντρων θα μπορούν να χορεύουν γύρω από το τραπέζι της κράτησης τους.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, είπε ότι «κάτω από τις περιπτώσεις η επανεκκίνηση μας έστω με περιοριστικά μέτρα θεωρείται ικανοποιητική και την χαιρετίζουμε. Πάμε σε αχαρτογράφητα καθότι δεν ξέρουμε που στέκει η πελατείας μας και θα είναι μια δύσκολη περίπτωση».

Βάση του πρωτοκόλλου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοσιότητα, η επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης, θα γίνει με κρατήσεις και με μέγιστο αριθμό τα 500 άτομα. Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 8 άτομα, ενώ από την πρώτη Ιουλίου θα αυξηθούν στα 10.

Από την 1η Ιουλίου θα λειτουργήσουν, παράλληλα και τα μπαρ νοουμένου ότι η κάθε παρέα δεν ξεπερνά τα πέντε άτομα και θα έχει επιπρόσθετα απόσταση ενός μέτρου από την επόμενη παρέα.

Από σήμερα στις εργασίες τους θα μπορούν να επιστρέψουν και όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς αίρεται ο περιορισμός του 50% φυσικής παρουσίας στις επιχειρήσεις. Παραμένει, ωστόσο, σε ισχύ, η εβδομαδιαία διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στο 50% των εργαζόμενων.

Χαλαρώσεις έρχονται και στον αριθμό των παρευρισκόμενων σε κοινωνικές συναθροίσεις. Μέχρι και τις 30 Ιουνίου ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να παραβρεθούν σε μία δεξίωση καθορίζεται στα 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή στα 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο. Σε σχέση με τα cocktail party η οροφή έχει καθοριστεί στα 250 άτομα ανά πάσα στιγμή και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι νέες χαλαρώσεις επιτρέπουν και την παρουσία πλανοδιοπωλών έξω από εκκλησίες και μοναστήρια.

Ωστόσο όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 υπάρχουν κοινότητες οι οποίες είναι ακόμα επιφυλακτικές και τους κλείνουν την πόρτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν για να βγάλουν τα προς το ζην.

Από αύριο επιτρέπεται ξανά η πρόσβαση ατόμων σε κολυμβητήρια ενώ επαναλειτουργούν και οι κατασκηνωτικοί χώροι.
Επιπρόσθετα από τις 16 Ιουνίου επαναρχίζουν τα καλοκαιρινά σχολεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Πηγή: ant1.com.cy