Home TOP NEWS “Πορεία στην Ευρώπη”: Η “μονομαχία” με τον ισχυρό Άγιαξ το 1979

“Πορεία στην Ευρώπη”: Η “μονομαχία” με τον ισχυρό Άγιαξ το 1979

Μετά την πρόκριση απέναντι στην Ρεντ Μπόις, ο επόμενος αντίπαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποτελούσε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της εποχής. Η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον μεγάλο Άγιαξ σε διπλά παιχνίδια, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Ολλανδία.


Όλοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ γνώριζαν ότι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν μια τεράστια ομάδα, κάτι που όμως δεν τους φόβιζε, αφού όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, η ομάδα μας με τέτοιο αντίπαλο θα έβγαινε κερδισμένη αλλά και πιο ώριμη.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα επιβεβαίωσε και στην πράξη το φαβορί, καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε με 10-0. Το αποτέλεσμα αυτό εκμηδένισε τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν για πρόκριση, όμως δεν εμπόδισε τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να γεμίσουν το Μακάρειο στον επαναληπτικό αγώνα.

Στον αγώνα της Λευκωσίας υπήρχαν 18 χιλιάδες φίλαθλοι στις κερκίδες, κάτι που βοήθησε σημαντικά την ΟΜΟΝΟΙΑ να φτάσει σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

Με τους Πραξιτέλους, Φρίξου, Ερωτοκρίτου, Πογιατζιή ,Παρασκευά, Κοντογιώργη, Πέτσα, Δημητρίου, Καϊάφα, Τσίκκο και Κανάρη Η ΟΜΟΝΟΙΑ νίκησε με 4-0 τον τεράστιο Άγιαξ και πέτυχε έναν ποδοσφαιρικό άθλο που μέχρι σήμερα δεν πέτυχε άλλη ομάδα, την μεγαλύτερη ήττα του Άγιαξ στην Ευρώπη. Τα γκολ της ομάδας μας σκόραραν οι Τσίκκος (10’), Φίλιππος (13’) και Καϊάφας (38’ και 56’).

Η μεγάλη νίκη της ομάδας μας έγινε θέμα σε γνωστά πρακτορεία ειδήσεων της Ευρώπης και έκανε το γύρο της Γηραιάς Ηπείρου!