Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το πρωτεύον και το δευτερεύον

Το πρωτεύον και το δευτερεύον

img_4976


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Η δύναμη της έδρας είναι ένα στοιχείο δεδομένο για την Ομόνοια στο παιχνίδι της Πέμπτης. Μέσα σε ένα καταπράσινο ΓΣΠ ο κόσμος θα σφύζει από ενθουσιασμό θα υποστηρίζει την ομάδα του με παλμό για να τη σπρώχνει προς την πρόκριση.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Ο κόσμος συμπαραστέκεται, ανεβάζει τον ποδοσφαιριστή αλλά δεν παίζει μπάλα. Δεν είναι ο κύριος παράγοντας στην επίτευξη ενός αποτελέσματος όσο και αν… μπει στο παιχνίδι. Μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί θα αγωνιστούν για να πάρουν την πρόκριση.

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας καλούνται λοιπόν να αγωνιστούν για να πάρουν την πρόκριση. Με ενενητάλεπτη αυτοσυγκέντρωση και πίστη στις δυνάμεις τους. Το πρώτο παιχνίδι έδειξε ότι η Ομόνοια είναι καλύτερη ομάδα από την Άστρα. Αυτό βέβαια δεν της εξασφαλίζει τη νίκη γιατί στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Ο καλύτερος κερδίζει όταν κάνει αυτό που επιβάλλει η ανωτερότητα του. Μπαίνοντας στο γήπεδο να δώσει στον αντίπαλο να καταλάβει ότι δεν έχει τύχη. Και επί πλέον να διαχειρίζεται σωστά τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια. Αυτό καλείται να κάνει η Ομόνοια. Επιβολή από την αρχή και καλή διαχείριση σε όλο το ενενηντάλεπτο. Η δύναμη της ομάδας είναι το πρωτεύον. Η δύναμη της έδρας, είναι το δευτερεύον.