Home SPORTS NEWS Η τεχνολογία «έφερε στη ζωή» το καλύτερο γκολ στην καριέρα του Πελέ

Η τεχνολογία «έφερε στη ζωή» το καλύτερο γκολ στην καριέρα του Πελέ


Ο Πελέ θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Σε ηλικία μόλις 17 ετών βοήθησε τη Βραζιλία να κερδίσει το Μουντιάλ του 1958. Στην συνέχεια κέρδισε 2 ακόμη Μουντιάλ για τη χώρα του, το 1962 και το 1970.

Παράλληλα, του έχουν πιστωθεί επισήμως 643 γκολ με τη Σάντος κατά τη 19ετή θητεία του με το σύλλογο. Φυσικά, αυτά τα στατιστικά είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν. Εξάλλου, δεν υπήρχαν χιλιάδες τηλεοπτικές κάμερες τη δεκαετία του 50, του 60 και του 70. Επομένως, πρέπει να εμπιστευτούμε τους αριθμούς.


Επομένως, πολλά από τα σπουδαία του γκολ δυστυχώς, δε μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε. Ευτυχώς, όμως, χάρη στην τεχνολογία «ζωντάνεψε» το καλύτερο γκολ στην καριέρα του Πελέ σύμφωνα με τις περιγραφές του ίδιου του Βραζιλιάνου. Ειδικότερα, το τέρμα αυτό επιτεύχθηκε κόντρα στην Γιουβέντους το 1959. Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή παρέλαβε μία σέντρα στη μεγάλη περιοχή και αφού πέρασε τους αντιπάλους 3 φορές με τη μπάλα από πάνω τους, σκόραρε προ κενής εστίας.

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε μία επιφύλαξη για την εγκυρότητα των λεγομένων του Πελέ, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει προβεί σε υπερβολικές δηλώσεις.