Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο…

Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο…


Για άλλη μια χρονιά ΟΜΟΝΟΙΑ γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από την Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να πάει πολύ πιο μακριά. Οι πράσινοι έφεραν στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι στα μέτρα τους, αποκλείστηκαν όμως από την Άστρα Τζιουρτζού που δεν ήταν καλύτερη του.

Α’ ημίχρονο

Πίσω στο σκορ μπήκε στα αποδυτήρια η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε ένα ισοζυγισμένο πρώτο ημίχρονο. Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και μέχρι το 10 απείλησαν με δυο γυρίσματα του Αμορίν και του Τέμπο που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε, προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και στο 10 απείλησε με τον Τέιλορ να πιάνει το σουτ από το πέναλτι και τη μπάλα να κοντράρει. Στο 13′ ο Αμορίν έπιασε δυνατό σουτ, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 20′ η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με το Σκέμπρι που μπήκε απειλητικά στη περιοχή και σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει όμως ο Λουγκ. Στο 23′ η μια από τις δυο φάσεις που σημάδεψαν το παιχνίδι. Ο Λαμπάν έκανε δολοφονικό φάουλ, με πρόθεση από πίσω στον Ασσίς που έφευγε στον αιφνιδιασμό, ο Μακλίν όμως έδωσε μόνο κίτρινη. 2 λεπτά αργότερα ο Σκέμπρι έκανε σουτ από το πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 27′ ο Σκέμπρι έχασε τη μπιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν με εξ’ επαφής κεφαλιά ψαράκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρουμάνο πορτιέρο. Από το 35 και μετά οι Ρουμάνοι ανέβηκαν ξανά και απείλησαν πρώτα με καραμπόλα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μορέιρα. Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 36 όταν ο Μπουντέσκου σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο Χοσέ και κατέληξε στο πλεκτό. 0-1 για την Άστρα. Στο 43′ το παιχνίδι λίγο έλειψε να έρθει στα ίσα, πρώτα όμως ο Γκαμάν και μετά ο Λουγκ, απέκρουσαν τα σουτ των Τέιλορ και Σοάρες. Σκορ ημιχρόνου 0-1.

B’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ και κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 55′ Εφραίμ και Ασσίς συνεργάστηκαν άψογα, ο Νούνο γύρισε στον Γκικίεβιτς και ο Πολωνός από κοντά ισοφάρισε! Μάλιστα 5 λεπτά αργότερα η Άστρα έμεινε με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ ο Λαμπάν. Με τα δεδομένα υπέρ της η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε πίεση και προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ, φτιάχνοντας πολλές προϋποθέσεις. Δεν το κατάφερε και την πλήρωσε. Στο 67 ο Μπουκαρί προειδοποίησε με σουτ που πέρασε άουτ και 1 λεπτά αργότερα ο Μπουντέσκου με σουτ από απίστευτη γωνία έκανε το 1-2. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μπροστά της άλλα 25 περίπου λεπτά. Ένα γκολ θα έκανε το παιχνίδι ξανά ντέρμπι παρότι έκανε σουτ όμως με τον Σοάρες και το Λέο αμέσως μετά το γκολ, δεν τα κατάφερε. Πιο μεγάλες φάσεις ένα σουτ του Εφραίμ που απέκρουσε ο Λουγκ και μια κεφαλιά του Λέο που πέρασε λίγο άουτ. Στο 87, ο Σκέμπρι πήρε κεφαλιά, ο Λουγκ απέκρουσε εκ νέου.

Συμπερασματικά

Κατάρα ή έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής στα κρίσιμα σημεία. Λίγο από όλα, η ουσία είναι πως ξανά καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε κάθε φορά σε Θεούς και δαίμονες, πρέπει να βρούμε τι πάει λάθος. Και η αλήθεια είναι πως την είχαμε μεγάλη ανάγκη την πρόκριση.