Home TOP NEWS Να ξορκίσουμε την κατάρα των πλέυ-οφ

Να ξορκίσουμε την κατάρα των πλέυ-οφ


Είναι η έκτη φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ μπαίνει στο γήπεδο σε παιχνίδι Ευρωπαϊκό για τα πλέυ-οφ. Στις προηγούμενες 5 φορές δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση.

Μπορεί πέρσι να εξασφαλίσαμε θέση στους ομίλους, ωστόσο αυτή ήρθε μετά την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2009. Έχοντας τότε αποκλείσει την ΑΕΚ Αθηνών προηγουμένως, η τύχη στην κλήρωση μας γύρισε την πλάτη αφού έμελλε να παίξουμε με την νεόπλουτη τότε Μάντσαστερ Σίτι των Ρομπίνο, Ελάνο, Τζο, Κομπανί, Σον Ράιτ Φίλιπρς κλπ. Χάσαμε 2-1 στο ΓΣΠ, χάσαμε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας.


Η επόμενη χρονιά μας βρήκε στα πλέυ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ αφού μας απέκλεισε προηγουμένως η Σάλτσμπουργκ στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι στη Μέταλιστ χάσαμε με 1-0 στο ΓΣΠ, κρατούσαμε την πρόκριση στο Χάρκοβο αφού είχαμε προηγηθεί με 2-0 όμως δύο τέρματα σε 2 λεπτά έφεραν τον αποκλεισμό.

Το παιχνίδι που πλήγωσε όλους μας περισσότερο από όλα ήταν αυτό κόντρα στη Δυναμό Μόσχας. Έχοντας ανατρέψει τα προγνωστικά φέραμε την πρόκριση στη Λευκωσία έχοντας εξασφαλίσει το θετικό 2-2 στη Ρωσία, με τον Χούμποτσαν τότε αντίπαλο μας. Το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι τις καθυστερήσεις όμως δεχθήκαμε το γκολ και αποκλειστήκαμε. Ήταν εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι με τον Ρουμάνο Τούντορ διαιτητή.

Η 4η φορά που μας βρήκε σε αγώνα πλέυ-οφ ήταν το καλοκαίρι του 2011. Η νίκη μας με 2-1 επί της Σάλτζμπουργκ μας έδινε προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Στην Αυστρία έγινε ένα κλειστό παιχνίδι όμως δεχθήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν βρήκαμε απάντηση και αποκλειστήκαμε.

Τελευταία φορά ήταν η περσινή. Η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά στα πλέυ-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πάλεψε απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς όμως με ήττα 2-0 στο Φάληρο και ισοπαλία 0-0 στο ΓΣΠ αποκλειστήκαμε από τη διοργάνωση.

Απόψε η ομάδα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και πάρει για πρώτη φορά πρόκριση σε παιχνίδι της φάσης των πλέυ-οφ.