Home SPORTS NEWS Οι Ουκρανοί τον άδεια-σαν στην Τούμπα (vid)

Οι Ουκρανοί τον άδεια-σαν στην Τούμπα (vid)


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Ντέβιτς, η Μέταλιστ νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα play off του champions league. Διάχυτη η απουσία του κόσμου που θα μπορούσε με τον παλμό του να βοηθήσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Ο δικέφαλος του Βορρά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 30ο λεπτό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ωστόσο από ό,τι δημιούργησε δεν κατάφερε να «εισπράξει» ένα γκολ. Το 4-4-2 που επέλεξε ο Στέφενς έδειχνε να έχει αποτέλεσμα, με τον Λούκας
να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό.

Στο 13 ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε υποδειγματικά με τον Λίνο να βγάζει τη σέντρα στον αφύλακτο Αθανασσιάδη, όμως ο Έλληνας διεθνής δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε. Ίδιο αποτέλεσμα και στη φάση του Γεωργιάδη, με τον Σερραίο μεσοεπιθετικό να ανοίγει το κοντρόλ του μπροστά από τον Ντισλιένκοβιτς.

Η Μέταλιστ δεν είχε δείξει κάτι το εντυπωσιακό μέχρι που ήρθε η φάση του κόρνερ στο 42. Μετά την εκτέλεση ο Μιγκέλ Βίτορ έκανε χέρι με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ντέβιτς το εκτέλεσε, ο Χακόμπο την ακούμπησε αλλά δεν ήταν δυνατό να της αλλάξει πορεία. 1-0 στο 43.

Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε τον ΠΑΟΚ να μπει δυνατά για να ισοφαρίσει. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό γιατί ο επιθετικός μοχλός του, ο Λούκας, είχε χάσει το ρυθμό του. Η ομάδα είχε ανέβει στο γήπεδο και αυτό δημιουργούσε κενά τα οποία δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για τις αντεπιθέσεις της Μέταλιστ.

Με σέντρα του Σόσα και απευθείας σουτ του Μάρλος στο 50 η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκαρι του Χακόμπο. Στο 72ο λεπτό ο Ντέβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Χακόμπο έκανε την έξοδο ώστε να προλάβει να διώξει, αλλά ο Σέρβος πηρε την μπάλα, τον πέρασε και σκόραρε.

Ο Στέφενς δεν πήρε αυτό που ζήτησε από τις αλλαγές του και κυρίως τον Ολίσε. Ο Βούκιτς το πάλευε και ο Νέτσιντ έπαιξε λίγο. Έτσι έμεινε να παλεύει μόνος του ο Σαλπιγγίδης. Ο βραχύσωμος επιθετικός είχε και την τελευταία φάση του ΠΑΟΚ στο 88, όταν σε τετ α τετ το σουτ του απομάκρυνε ο Ντισλιένκοβιτς.

Η Μέταλιστ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά η ενέργεια του Κριστάλδο σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από το Champions League δεν σημαίνει και αποκλεισμός από την Ευρώπη, αφού οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν στα play off του Europa League.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Μιγκέλ Βιτόρ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασσιάδης

Η ενδεκάδα της Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουέγε, Ντιέγκο, Έντμαρ, Σόσα, Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr