Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η μπάλα στο Γιώργο

Η μπάλα στο Γιώργο

img_4237


Αν είναι ένα πράγμα που έχει γίνει ξεκάθαρο τις τελευταίες μέρες, είναι η αμοιβαία διάθεση ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Γιώργου Εφραίμ να ανανεώσουν τη συμφωνία τους. Οι πράσινοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες έχουν καταθέσει πρόταση στο διεθνή μεσοεπιθετικό που θα τον κάνει αυτόματα τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ομάδα. Από τη πλευρά του ο Γιώργος θέλει να συνεχίσει και οι όποιες ανησυχίες του, αφορούν αποκλειστικά μια ενδεχόμενη μελλοντική προσπάθεια να παίξει εκτός Κύπρου.

Γιώργος ο ηγέτης

Τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 250 χιλιάδων προσφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ στον Εφραίμ. Με αυτό τον τρόπο θέλει να του δείξει ότι τον θεωρεί υπερ-απαραίτητο αγωνιστικά, ηγέτη της προσπάθειας να επιστρέψει στη κορυφή, καθώς και ένα άνθρωπο που απέδειξε την ποιότητα του στα 5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Δεν το κρύβει κανείς στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Εφραίμ είναι ότι πιο πολύτιμο διαθέτει η ομάδα και θέλουν να τον κρατήσουν για καιρό. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, αφού αποτελεί μακράν τον ανώτερο Κύπριο στο πρωτάθλημα και μαζί με το Δημήτρη Χριστοφή, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας γενικότερα.

Θέλει να μείνει, αλλά να κρατήσει και το παράθυρο ανοικτό

Η καταρχήν αντίδραση της πλευράς του Γιώργου Εφραίμ ήταν θετική. Αντιλαμβάνεται πως το ποσό είναι πολύ καλό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τι καιρούς διανύουμε, ενώ και η χρονική διάρκεια τον εξασφαλίζει. Το μοναδικό θέμα που βασανίζει τον Εφραίμ είναι η προοπτική να δοκιμάσει κάποια στιγμή ξανά την τύχη του εκτός Κύπρου. Δεν είναι ότι καίγεται αμάν αμάν να φύγει, απλά θα ήθελε στο μέλλον να έχει αυτή την επιλογή. Κάπου εκεί προκύπτει το μοναδικό ουσιαστικό εμπόδιο για την ανανέωση.

Συζήτηση για τη ρήτρα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Αντρέας Βιολάρης στη “Σημερινή”, η διαφωνία που προέκυψε μεταξύ Εφραίμ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι στο ύψος της ρήτρας. Ο Γιώργος επιθυμεί να υπάρχει αυτός ο όρος στο συμβόλαιο του με ποσό που να μην θεωρείται απαγορευτικό από ενδιαφερόμενους του εξωτερικού. Από την άλλη η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει τη ρήτρα πιο ψηλά, έτσι ώστε να διασφαλίσει πως δεν θα χάσει τον Εφραίμ για λίγα λεφτά. Φέρει ως παράδειγμα επίσης τη περίπτωση Δημήτρη Χριστοφή, που πωλήθηκε με λιγότερα από όσα προνοούσε η ρήτρα.

Συνάντηση εντός εβδομάδας

Η μπάλα προς το παρών είναι στα πόδια του Γιώργου Εφραίμ αφού έχει πρόταση μπροστά του. Καλείται να αποφασίσει αν θα την αποδεχθεί, ή αν θα κάνει αντιπρόταση. Θεωρούμε πως η ρήτρα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανανέωση μιας πραγματικά εξαιρετικής σχέσης. Η ανανέωση του συμβολαίου του Εφραίμ, είναι τα καλύτερα νέα που μπορεί να λάβει ένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, μέσα σε ένα πραγματικά δύσκολο και βαρετό Αύγουστο.