Home SPORTS NEWS Λεωφόρος αισιοδοξίας

Λεωφόρος αισιοδοξίας


Βραδιά χαμόγελου και συγκρατημένης αισιοδοξίας ήταν η αποψινή για τον Παναθηναϊκό. Επιστροφή στη Λεωφόρο, μαχητική παρουσία, εμφανής βελτίωση συγκριτικά με τα προηγούμενα φιλικά, σημαντική βοήθεια από όλους όσους έπαιξαν για πρώτη φορά. Λογικό να φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη οι 14.000 φίλοι του Τριφυλλιού από την ιστορική έδρα της ομάδας. Το τελικό 0-0 στο ματς με τη Λάτσιο δείχνει ικανό να σηματοδοτήσει τη βάση για μια νέα αρχή της ολοκαίνουργιας ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να ρίξει στη μάχη από το ξεκίνημα τις επτά από τις οκτώ μεταγραφές του Παναθηναϊκού, εξαιρουμένου του Μάρκους Μπεργκ. Έβαλε μάλιστα και όσους αποκτήθηκαν αυτή την εβδομάδα, δηλαδή τους Καρέλη, Μπεΐντ, Σίλντενφελντ. Ειδικά αυτοί οι τρεις βοήθησαν πάρα πολύ για να παρουσιαστεί στο χορτάρι μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με βασικό όπλο τη μαχητικότητα.

Ο Καρέλης έδωσε κίνηση στη γραμμή κρούσης, έχοντας καλή συνεργασία με Ντίνα, Μπαϊράμι. Ο Μπεΐντ φανέρωσε στοιχεία… σκυλιού του πολέμου, αφού δεν άφησε καμία φάση στο πεδίο δράσης του με ιδιαίτερη δυναμικότητα. Ο Σίλντενφελντ έδειξε ότι θα γίνει γρήγορα αυτό που του έχει ζητηθεί, ο ηγέτης της άμυνας που θα καθοδηγήσει και τους υπόλοιπους.

Ο Παναθηναϊκός είχε δυνάμεις και πάλεψε όλες τις φάσεις του αγώνα. Πίεσε τη Λάτσιο, την έτρεξε, ανταπεξήλθε χωρίς ιδιαίτερο ζόρι στο πρέσινγκ των Ιταλών. Όταν μάλιστα στο τελευταίο ημίωρο μπήκε στο ματς ο Μπεργκ, φάνηκε ότι μόλις ο Σουηδός ανακτήσει πλήρως αγωνιστικό ρυθμό, θα γίνει το μεγάλο όπλο των Πρασίνων.

Το Τριφύλλι δέχθηκε ελάχιστες φάσεις και φυσικά κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά σε φιλικό με δυνατό αντίπαλο. Στην επίθεση δεν είχε πολλές ευκαιρίες αλλά έδειξε ότι σιγά- σιγά βρίσκει τρόπους ακόμα και απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Θανάσης Ντίνας. Θεωρητικά βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα έναντι του Μπαϊράμι και του Μαυρία όταν αποθεραπευτεί αλλά και του Πράνιτς εφόσον αποκτηθεί. Όμως παλεύει με νύχια και με δόντια να δείξει ότι είναι πολύτιμος. Και το κατάφερε με επιτυχία.

«Βγάλαμε ενέργεια και διάθεση αλλά θέλουμε δουλειά»

Ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λάτσιο.

“Η ομάδα είναι τελείως διαφορετική απ’ ότι στα πρώτα φιλικά. Δεν είμαστε βέβαια στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το θετικό είναι ότι βγάζουμε ενέργεια και διάθεση. Δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα και πως προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια στα πόδια μας κι ακόμη είμαστε στην αρχή.

Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν τέσσερις παίκτες με λίγες προπονήσεις .Τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερη ένταση στις προπονήσεις και νομίζω ότι στη συνέχεια θα βγάλουμε θετική εικόνα.

Έχω πολλές σημειώσεις από το παιχνίδι αλλά αυτές είναι μόνο για τους παίκτες μου και εμένα. Αυτό που κρατάμε είναι πως δημιουργήσαμε φάσεις και αυτό είναι το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Περιμένω να ανεβάσουμε ρυθμό κι αυτό θα γίνει μόνο με τη σκληρή δουλειά

Είναι καλό που ήρθε ο κόσμος αλλά είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τη διακοπή. Δεν βοηθούν ούτε την ομάδα μας που προσπαθεί να βρει ρυθμό. Εμάς είτε έχει 100 χιλιάδες κόσμο είτε λιγότερους στη Λεωφόρο, είναι το ίδιο, έχουμε μάθει να παίζουμε υπό πίεση”.

Σε ερώτηση για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των πρασίνων ο Γιάννης Αναστασίου παρέπεμψε στη διοίκηση:

“Τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η διοίκηση . Εμείς σαν τεχνικό επιτελείο προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερους, αυτούς που έχουμε”.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Λάτσιο Βλάντιμιρ Πέτβοβιτς τόνισε ότι ο Παναθηναικός διαθέτει μια νεανική ομάδα που πρεσάρει ψηλά και πιστεύει ότι θα βελτιωθεί στη συνέχεια ενώ για την ομάδα του είπε πως η εικόνα της δεν είναι αυτή που θέλει και θα προπαθήσει να διορθώσει τα λάθη της στη συνέχεια.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr