Home TOP NEWS Αν κοιμήθηκε έστω και ένας από σας το βράδυ…

Αν κοιμήθηκε έστω και ένας από σας το βράδυ…

Για τα αίσχιστα του Βασίλη και κυρίως της παρέας που έβαλε σε κίνηση το μηχανισμό (άλλωστε ο κάθε Βασίλης δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κομπλεξικό πιόνι που νιώθει σημαντικός απολαμβάνοντας τα 15 λεπτά της φήμης του) τα είπαμε σε προηγούμενο κομμάτι. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Γιατί για να φτάσουμε μέχρι το σημείο να νομίζει ο ανύπαρκτος αιώνιος με απλήρωτους παίκτες ότι δικαιούται να σηκώσει κεφάλι, το επιτρέψαμε πρώτα από όλα εμείς.


Με το εμείς, βάζω στο μιξ τους πάντες ξεκινώντας από την κεφαλή, φτάνοντας μέχρι την ομάδα που έκανε τον προγραμματισμό και φυσικά τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τημ. Κι αν κοιμήθηκε έστω και ένας από όσους προαναφέρω κανονικά χθες το βράδυ, έχουμε πρόβλημα που πρέπει, όχι να λυθεί αλλά να κοπεί. Από το τέλος του παιχνιδιού και παρά το θυμό για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πως το χθεσινό, δεν ήταν παρά η φυσιολογική εξέλιξη όσων ξεκίνησαν από το καλοκαίρι.

Η πρωταθλήτρια ΟΜΟΝΟΙΑ, με ομάδα σαφώς καλύτερη από τους αντιπάλους, έπρεπε απλά να κάνει τα αυτονόητα για να ανοίξει την απόσταση, να διαχειριστεί την (γνωστή για την ίδια πλέον) πραγματικότητα των 2 διοργανώσεων, να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο σε καλή θέση και από κει να κάνει το αυτονόητο, να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αντί αυτού, είχαμε σίριαλ με το γηπεδικό, σίριαλ με τον γυμναστή, σίριαλ με τον προγραμματισμό και στο καπάκι, λίγο μετά, σίριαλ με την ιδιοκτησία. Ο ένας εκ των υπεύθυνων (Λάρκου) έχει πληρώσει τη νύφη, οι υπόλοιποι που έμειναν καλά κάνουν να αρχίσουν αυτοκριτική και να καταλάβουν πως η δική τους ματαιοδοξία, η έλλειψη στρατηγικής καθοδήγησης και κατεύθυνσης (που επί μια 2ετία, δεν έλειψαν ποτέ μέχρι το καλοκαίρι) είναι ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος που είμαστε 9 πόντους πίσω από τον πρώτο και που επιτρέψαμε στο αποέλ να θεωρήσει πως μπορεί να κινήσει τον μηχανισμό και να δούμε τα ψεσινά.

Και δεν είναι μόνο θέμα αποέλ, εδώ και καιρό έχει φανεί πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τυγχάνει της προστασίας που πρέπει και τα παραδείγματα είναι πολλά. Επειδή κύριοι διοικούντες, όταν ασχολείσαι συνεχώς με τα εσωτερικά ή ανοίγεις αχρείαστες κόντρες, χάνεις και την ουσία. Γιατί είναι πέρα για πέρα προφανές, πως το επεισοδιακό καλοκαίρι μας, επηρέασε τόσο την ηρεμία της ομάδας, όσο και τον προγραμματισμό που ήταν επιεικώς απαράδεκτος.

Από το θέμα γυμναστή που είχε την μεγαλύτερη αρνητική επίδραση, στον κακό χειρισμό με Λούφτνερ, στις εσωτερικές κόντρες, στις διαρροές και τις χαλάστρες, σε επιλογές αμφιβόλου ποιότητας, ήταν σαν να θέλαμε να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Προσπαθώ πραγματικά πολύ να μην εστιάσω σε συγκεκριμένους παίκτες που ήρθαν σαν αποτέλεσμα του κακού προγραμματισμού, γιατί πρώτον για να ήρθαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ από κάποιους αξιολογήθηκαν και δεύτερο, αν το πράξω, η κριτική μου δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από ισοπεδωτική.

Θεωρώ όμως πως δικαιούμαι όπως και ο τελευταίος οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να απαιτώ ότι όταν μπαίνουν σε αιώνιο ντέρμπι, αν μη τι άλλο θα δείχνουν πως αντιλαμβάνονται πως πρέπει να δώσουν 101% και να δείχνουν πόσο το θέλουν. Τονίζω πως αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένους που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Από κει και πέρα, περιμένω από τους παίκτες και το τεχνικό τημ να βγάλουν αντίδραση για τα ρεζιλίκια, αλλά κυρίως να αντιληφθούν πως δεν αρκεί απλά να βγάζουν αντίδραση. Ναι, η αδικία, ναι η προκλητική συμπεριφορά των πουθενάδων τύπου Σατσιά, Πετεβίνου και Σάβιτς που επί 3 χρόνια απλά έστηναν σβέρκο, επιβάλλεται να αποτελέσει κίνητρο για τις επόμενες εβδομάδες που θα καθορίσουν πολλά.

Πιο σημαντικό όμως είναι να αντιληφθούμε πως αυτό που για μια 2ετία μας έκανε να απέχουμε από όλους τους υπόλοιπους πέραν φυσικά της ποιότητας, ήταν πως δεν χρειάζονταν χαστούκια κι αντιδράσεις για να βρούμε κίνητρα.Το κλίμα στην ομάδα και κυρίως η πείνα για επιτυχίες ήταν αρκετά. Η πείνα ήταν το καύσιμο για τη συνέπεια και την σταθερότητα που έβγαζε η ομάδα βδομάδα μέσα, βδομάδα έξω. Τα τραγικά ατομικά λάθη χθες, δείχνουν πως διόρθωση χρειάζεται και η νοοτροπία μας, το mindset μας.

Ο κόσμος στήριξε και στηρίζει, η ΟΜΟΝΟΙΑ μια 3ετία τώρα έχει την πολυτέλεια πολύ λίγες μεγάλες ομάδες έχουν, να δουλέψουν και να διορθωθούν σε συνθήκες ηρεμίας και στήριξης. Στη φάση όμως που είμαστε, πρέπει να πιεστούν όλοι και να καταλάβουν πως τα χθεσινά είναι ανεπίτρεπτα. Εν κατακλείδι, ακόμα και τώρα τίποτα δεν έχει χαθεί. Οι 9 βαθμοί μοιάζουν πολλοί, είναι όμως πολλές και οι ομάδες που βρίσκονται κάπου εκεί γύρω και βαθμοί θα χαθούν πολλοί.

Έχουμε άλλο ένα γύρο και μετά πλέι οφ. Έχουμε και τον καλύτερο προπονητή, έχουμε και παίκτες ποιότητας. Απαιτούνται τώρα όμως διορθώσεις στα τραγικά λάθη του καλοκαιριού (και λίγο μετά) σε όλα τα επίπεδα.Απαιτούνται μεταγραφές διαφοράς κι ας στοιχίσουν. Απαιτείται συγκέντρωση, δουλειά και κυρίως να βρεθεί ξανά εκείνη η πείνα στην ομάδα. Απαιτείται η διοίκηση να επικεντρωθεί στην προστασία της ομάδας ακόμα δεν είδαμε καμία απολύτως αντίδραση. Τα λάθη απαγορεύονται και το λέω ξανά αν κοιμήθηκε έστω και ένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ καλά ψες το βράδυ έχουμε πρόβλημα.

Αν υπάρχει έστω και ένας που δεν καταλαβαίνει πως πρέπει πρωί μεσημέρι βράδυ να σκέφτεται μόνο πώς θα φτάσουμε στο στόχο μας, πρέπει να αποτελέσει άμεσα ξένο σώμα. Ξυπνάτε και κάντε τα αυτονόητα, σε όλα τα επίπεδα.