Home TOP NEWS Ο μηχανισμός τέθηκε εν κινήσει εδώ και καιρό

Ο μηχανισμός τέθηκε εν κινήσει εδώ και καιρό

Το ποιος είναι ο Βασίλης Δημητρίου το ξέρουμε. Το από ποιους βοηθήθηκε, σε ποιο στρατόπεδο ανήκει, ποια συμφέροντα πρεσβεύει επίσης. Το ότι από τις αρχές της χρονιάς «ορίστηκε» άνθρωπος των ειδικών αποστολών, το ακούσαμε όλοι. Αν υπήρχε έστω και 1% αμφιβολία λοιπόν για τις προθέσεις του ξεκινώντας το παιχνίδι χθες, εξανεμίστηκε στη φάση του 66’. Ο ίδιος ο Σαμπάλα να δει το βίντεο, θα γελάει που δεν αποβλήθηκε. Είναι γελοίο να συζητάμε μετά από αυτό αν είχε η όχι πρόθεση ο Βασίλης να ευνοήσει μια από τις δυο ομάδες είναι ξεκάθαρο, γιατί πριν αποφασίσει με ελαφριά τη καρδία κίτρινη, είδε τον αστράγαλο του Λοϊζου να γίνεται τούμπανο καμιά δεκαριά φορές μέσω του VAR. Ο Βασίλης είχε αποστολή και την εκτέλεσε. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε, είναι πως ο Βασίλης είναι απλά ένα πιονάκι ενός μηχανισμού που τέθηκε εν κινήσει εδώ και καιρό.


Η παραπάνω πεποίθηση, έγινε για μένα ξεκάθαρη από την αντιμετώπιση που είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο παιχνίδι με τη Δόξα, αλλά και από τον απόηχο αυτής. Στην εποχή του VAR η μικρούλα Δόξα κέρδισε ένα light (ανύπαρκτο είναι κατακρίβιαν, αλλά ας το πούμε light) πέναλτι και γλίτωσε μια ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα. Και στη συνέχεια τα συστημικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν το γεγονός σαν να είναι μια συνηθισμένη Τετάρτη απόγευμα. Γαργάρες, σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε αυτό, τεράστια ευθύνη έχει και η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ της οποίας η αντίδραση ήταν ανύπαρκτη.

Γιατί κάπως έτσι φτάσαμε στα χθεσινά. Για τη διαιτησία του Βασίλη έχουν γραφτεί πολλά. Και πάλι ο αντίπαλος πήρε ένα light πέναλτι (μιλάω για το πρώτο, το δεύτερο είναι ξεκάθαρο), σε μια φάση που στην προ VAR εποχή ίσως να μην έπαιζε καν σε ριπλέι. Light άγγιγμα, στο πόδι που δεν στηρίζει το βάρος του παίκτη, εύκολη βουτιά, light πέναλτι, από αυτά που σε όλο το κόσμο οι διαιτητές έχουν οδηγίες να αποφεύγουν να σφυρίζουν και οι VARίστες να αγνοούν γιατί δεν είναι clear and obvious λάθος του διαιτητή. Την κόκκινη τη σχολίασα πάνω, για τις κάρτες (συγκεκριμένα) που χαρίστηκαν στον Ντογκαλά, τα είπε ο Κυπριανίδης. Ο μηχανισμός όμως δεν σταμάτησε στο γήπεδο.

Γιατί περιλαμβάνει και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το γεγονός πως το kerkida.net δεν ντράπηκε να στήσει τον Τσίκινη να προσπαθεί να μας κάνει το άσπρο μαύρο για την κόκκινη του Σαμπάλα, δείχνει ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά. Και ναι είναι γνωστό σε ποιο στρατόπεδο είναι ταγμένο το συγκεκριμένο μέσο. Αλλά το να λέει ο ίδιος άνθρωπος που μας είπε πως πριν 1-2 μήνες ο Γιόρντι έπρεπε να δεχθεί κόκκινη ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΣΗ (Διαβάστε εδώ) ενώ ο Σαμπάλα σωστά δέχθηκε κίτρινη, πάει πολύ. Και να προσθέσω, ότι και άλλα μέσα. (Οχι όλα), δεν ήταν ξεκάθαρα στο ότι ο Βασίλης Δημητρίου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕ. Την στιγμή που προσπαθούν να μας πλασάρουν το light πρώτο πέναλτι ως ξεκάθαρο ενώ τονίζω ξανά, δεν ήταν φανερό και καθαρό λάθος του διαιτητή για να τον πάρει το VAR στην οθόνη.

Ο μηχανισμός είναι εκεί εδώ και δεκαετίες, δεν είναι κάτι καινούριο. Το θέμα είναι να αντιληφθούν εκείνοι που πρέπει στην ΟΜΟΝΟΙΑ ότι είναι πλήρως εν κινήσει και να κάνουν αυτά που πρέπει. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν θέλουμε να δούμε λαϊκισμούς και γραφικότητες τύπου Πετεβίνου. Απαιτούμε όμως να γίνουν κινήσεις που θα προστατεύσουν την ομάδα. Κι ας μην τις ακούσει ποτέ κανείς.