Home SPORTS NEWS «Αγγλικό» 3-3 στην Τρίπολη!

«Αγγλικό» 3-3 στην Τρίπολη!


Ο Απόλλωνας επέστρεψε δυναμικά στη Super League, επικρατώντας στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1 του Άρη στη Ριζούπολη.

Ιδανική ήταν η επιστροφή του Απόλλωνα στα σαλόνια της Super League αφού στο πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια, πήρε τη νίκη με 2-1.

Η “ελαφρά ταξιαρχία” βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ με τον Κόρμπο να κάνει το 1-0 στο 13′, μετουσιώνοντας την υπεροχή του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης σε ένα γκολ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδια εικόνα και με την έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Πετρόπουλο να πετυχαίνει δεύτερο γκολ για τον Απόλλωνα στο 63′, δίνοντας έτσι σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και τα κατάφερε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι με τον Αγγελούδη να μειώνει σε 2-1 στο 68′. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό στη Ριζούπολη με τους νεοφώτιστους να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Tζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Αλβάρες, Καμαρά, Μίνγκας (56′ Τσιλιγκίρης), Γκουέλα (81′ Τσοκάνης), Κόρμπος, Πετρόπουλος (92′ Τσεμπερίδης).

Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης,

Κύργιας, Πουλίδο, Γ. Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68′ Σουνάς), Ιμπε (46′ Αγγελούδης), Ουντότζι, Τάτος, Μανιάς (64′ Σταυρόπουλος).

Διαιτητής/Βοηθοί: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες κάρτες: Άλβαρες (17′, Απόλλων Σμύρνης), Γκουέλα (69′, Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (80′, Απόλλων Σμύρνης)-Πουλίδο (11΄, Άρης), Ουντότζι (41′, Άρης), Γ. Παπαδόπουλος (83′, Άρης)

 

«Γκραν Γκινιόλ» στη Λιβαδειά!

Είναι από εκείνα τα ματς που περιμένεις να συμβεί το οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Τέσσερα γκολ, τα τρία σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, μία αποβολή, σπουδαίες ευκαιρίες, ένταση, αγωνία, αλλά… κανένας νικητής.

Λεβαδειακός και Πανθρακικός προσέφεραν ένα χορταστικό 2-2 και πήραν τον παρθενικό τους βαθμό στο νέο πρωτάθλημα της Superleague. Η αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς ξεκίνησε με τους Βοιωτούς να παίρνουν από νωρίς τα ηνία και να φτάνουν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ.

Στο 20′ ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κουτσόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και ο Μανόλο έκανε το σουτ, όμως οι αμυντικοί του Πανθρακικού έπεσαν πάνω στη γραμμή της εστίας και κατάφεραν να γλιτώσουν την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίκτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάρτινς έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Κουτσόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια ο Πανθρακικός ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να βγει μπροστά αλλά και να δημιουργήσει τρεις ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 39ου λεπτού όταν ο Μπαϊκαρά βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο αύτο.

Στην επανάληψη οι Βοιωτοί μπήκαν με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρώτο μέρος και στο 56′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γεωργίου.

Η απάντηση όμως του παικτών του Άκη Μάντζιου ήταν άμεση και στο επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση με τον Ίγκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό αφού τρία αργότερα έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Κάσες έπειτα από παράλληλη σέντρα του Τζανή.

Στο 73′ η ομάδα της Κομοτηνής έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Ντιόγκο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή γεγονός που βοήθησε τους γηπεδούχους να αυξήσουν την πίεσή τους στην αντίπαλη εστία. Η υπεροχή του Λεβαδειακού καρποφόρησε στο 84′ όταν η “χρυσή” αλλαγή του Λεμονή, ο Βαγέλλης Μάντζιος, νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πζιρόφσκι, Ιωαννίδης (80’ Νικολακάκης), Γεωργίου, Μανόλο, Μουλόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μαχαίρας, Κάντζι, Ροτζέριο (60’ Μάντζιος), Ορτέγκα (65’ Κονέ), Βασιλείου

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Πετράτσι, Γιάντσης, Σανγκινέτι

Πανθρακικός (Αάκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Σαρακατσάνος (17’ Ζος), Μαρκυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Έμποου, Ρομέου (57’ Τζάνης), Κάσες, Μπαϊκαρά (78’ Χρήστου), Ιγκόρ

Στον πάγκο: Σέρεμετ, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Πόποβιτς, Χασομέρης

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Απτόσογλου
Τέταρτος: Παπαπέτρου

 

«Αγγλικό» 3-3 στην Τρίπολη! 

Ματς βγαλμένο από άλλα πρωταθλήματα με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναδεικνύονται ισόπαλοι 3-3 στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι δύο ομάδες χάρισαν πλούσιο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και έδειξαν ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πέτυχε 3 γκολ σε 4 φάσεις. Προηγήθηκαν τρεις φορές οι Γιαννιώτες, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ, με τον Καράσκο να ισοφαρίζει τρία λεπτά πριν το τέλος

4-2-3-1 για τους γηπεδούχους. Γεωργακόπουλος κάτω από την εστία, Τσαμπούρης δεξί μπακ, Ζαραδούκας αριστερό. Τα δύο στόπερ ήταν οι Λισγάρας και Γκόιαν. Ουσέρο και Ζησόπουλος οι δύο “κόφτες”, με τους Κάφα και Ντε Μπλάσις στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Γκρατσίνι το δεκάρι, με μοναδικό προωθημένο τον Μπαράλες.

Ίδιο σύστημα και για τους φιλοξενούμενους. Βελλίδης τερματοφύλακας, Μιχαήλ αριστερό μπακ, Ντάσιος δεξί, με τον Κολοβέτσιο και τον Μπέριο στο κέντρο της άμυνας. Τσουκαλάς και Λίλα τα δύο αμυντικά χαφ, με τριάδα μπροστά τους, τους Κοροβέση, Βίλα και Τσάβες. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Εντυπωσιακό σε εξέλιξη και σκορ το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν τα πρώτα τους γκολ με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι. Αρχικα στο 10ο λεπτό ο Τσαμπούρης τιμωρήθηκε γιατί ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι του, με τον Τσουκαλά να γράφει το 0-1 στο 11.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να στήσει τη μπάλα στα 11 βήματα, καθώς ο Βελλίδης ανέτρεψε τον ντε Μπλάσις εντός περιοχής. Ο Ουσέρο ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 13.

Σταδιακά από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας προσπαθούσε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 25 ο Ουσέρο βρήκε το κεφάλι του Μπαράλες αλλά η μπάλα πέρασε δδίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας του Αστέρα και σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 28 ο Τσουκαλάς έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Τσάβες που με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-2.

Ωστόσο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αντέδρασε αμέσως ξανά και ισοφάρισε στο 32 με την κεφαλιά του ντε Μπλάσις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα αλλά λιγότερα γκολ. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν δημιουργούσε φάσεις.

Έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 57ο λεπτό, ο Βίλα βρήκε χώρο και έκανε ένα συρτό δυνατό σουτ που αιφνιδίασε τον Γεωργακόπουλο για το 2-3.

Στο 68 νέα καλή φάση για τους γηπεδούχους αλλά η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά ο προπονητής του Αστέρα τα έπαιξε όλα για όλα παιρνώντας στη θέση του Τσαμπούρη τον Μπακασέτα.

Στο 84 ο Βελλίδης επενέβη στην εκτέλεση φάουλ του Κάφα κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Τελικά όμως ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν από το τέλος σε 3-3 με τον Καράσκο, στην πρώτη του συμμετοχή με τους Αρκάδες, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μπακασέτα.

Μάλιστα η ομάδα του Τσιώλη θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αλλά το σουτ του Κάφα δεν βρήκε στόχο στο 89.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): 46. Γεωργακόπουλος, 11. Τσαμπούρης, 30. Γκόιαν, 31. Λισγάρας, 4. Ζαραδούκας, 8. Ουσέρο, 13. Ζησόπουλος, 17. Κάφα, 10. Γκρατσίνι, 9. Μπαράλες.

Στον πάγκο: 37. Μπαντής, 23. Ναβάρο, 3. Πιπίνης, 7. Σέτι, 18. Καράσκο, 5. Μουνάφο, 14. Μπακασέτας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): 1. Βελλίδης, 2. Ντάσιος, 3. Λίλα, 4. Μπέριος, 26. Κολοβέτσιος, 6. Μιχαήλ, 11. Βίλα, 21. Τσουκαλάς, 9. Ίλιτς, 10. Τσάβες, 33. Κοροβέσης.

Στον πάγκο: 40. Αμπάρης, 44. Σκόνδρας, 20. Ρουμπουλάκου, 18. Αυγενικού, 25. Κρητικός, 5. Κειτά, 7. Γιάκος

 

«Μπλόκο» από τον Πανιώνιο στον ΟΦΗ 

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος του Πανιωνίου στο Ηράκλειο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ όμως οι δύο ομάδες έμειναν στο στείρο 0-0 και πήραν από έναν βαθμό στο πρώτο ματς της σεζόν.

Οι οπαδοί του ΟΦΗ είχαν δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα στο “Γεντί Κουλέ” και περίμεναν από την ομάδα τους να κάμψει εύκολα ή δύσκολα την αντίσαση του Πανιωνίου και να πάρει τη νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια των Κρητικών και να κρατήσει το μηδέν.

Επιθετικά οι κυανέρυθροι δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το αξιόλογο πλην ελάχιστων πρωτοβουλιών από μεμονομένες προσπάθειες.

Σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λαμπρόπουλου στο 84′.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς,Κουτσιανικούλης (57′ Γκαλέτι), Φραγκουλάκης (57′ Ζε Εντουάρντο), Περογαμβράκης (83′ Όγιος), Νιμανί.

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Ντούνης (74′ Παναγιωτούδης), Λάσνικ (86′ Καλτσάς), Κολοβός, Αραβίδης (90’+1 Μαρουκάκης).

Διαιτητής: Γ. Κύζας
Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος, Ι. Κοντιζάς

Κίτρινες κάρτες: Γκαλέτι, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο / Μητρόπουλος, Κολοβός, Λαμπρόπουλος, Λάσνικ, Αραβίδης, Γιαννακόπουλος

Κόκκινη κάρτα: 84′ Λαμπρόπουλος

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr