Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όσο δεν τελειώνει αυτό το σήριαλ

Όσο δεν τελειώνει αυτό το σήριαλ

img_5978


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Το καλοκαίρι τελειώνει, το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά αυτό το σήριαλ δεν λέει να τελειώσει. Για την περίπτωση του Γιώργου Εφραίμ, ο λόγος. Η πρόταση της Ομόνοιας προς τον διεθνή ποδοσφαιριστή για τριετή ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι, παραμένει αναπάντητη και το θέμα, εκκρεμές.

Είναι πολύ φυσικό να επικρατεί αγωνία στις τάξεις των οπαδών της Ομόνοιας, ενόσω παραμένει αυτή η εκκρεμότητα. Γιατί ο Γιώργος Εφραίμ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρα από την ποιότητα που διαθέτει και την αδιαμφισβήτητη  χρησιμότητα του στην ομάδα, λόγω της επαγγελματικής του ευσυνειδησίας, του χαρακτήρα του και του χαμηλών τόνων προφίλ του, έχει «κτίσει» μια σχέση αγάπης με τον κόσμο, που εκφράζεται με κάθε ευκαιρία. Όπως για παράδειγμα κατά την προχθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του ρόστερ της ομάδας, που έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους παριστάμενους οπαδούς της ομάδας, που του ζητούσαν να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας με την ομάδα.

Στην ουσία τώρα. Η πρόταση που έχει παρουσιάσει η Ομόνοια στον ποδοσφαιριστή εδώ και αρκετές μέρες είναι με βάση τις έγκυρες πληροφορίες μας, πολύ καλή. Περιλαμβάνει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό υπό μορφή ετήσιων απολαβών καθώς και ρήτρα που διαλαμβάνει οικονομικό όφελος για την ομάδα σε περίπτωση μετεγγραφής του σε ομάδα του εξωτερικού. Η πρόταση περιλαμβάνει και καταβολή μέρους των δεδουλευμένων, που σημειωτέον δεν είναι λίγα.

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δεν τον αφήνει ικανοποιημένο. Φέρεται να ζητά ολόκληρο το ποσό των δεδουλευμένων. Φέρεται επίσης να μη συμφωνεί με το ποσό, που με βάση το προτεινόμενο συμβόλαιο, καρπούται η Ομόνοια σε ενδεχόμενη μεταπήδηση του στο εξωτερικό.

Ο προβληματισμός του ποδοσφαιριστή είναι απόλυτα λογικός. Γιατί η απάντηση που θα δώσει στην πρόταση που του έγινε, αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Όσον αφορά τα δεδουλευμένα, με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η Ομόνοια δεν είναι σε θέση να  καταβάλει όλο το ποσό. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να κάνει ένα συμβιβασμό. Για το θέμα της ρήτρας, είναι φυσιολογικό, νοούμενου ότι θα δεχτεί να δεσμευτεί με το τριετές συμβόλαιο, να επιθυμεί μέσα από τις διατάξεις αυτού του συμβολαίου, μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε περίπτωση διαπραγμάτευσης με ομάδα του εξωτερικού. Είναι αυτό (το ύψος του ποσού της ρήτρας), ένα θέμα που λύνεται.

Υπάρχει ένα θετικό δεδομένο στην όλη υπόθεση. Και οι δυο πλευρές θέλουν τη συμφωνία. Η διαφορά όμως είναι ότι η μια πλευρά (αυτή του ποδοσφαιριστή) διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο αυτονόητο δεδομένο. Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα, δεν κάνει καλό ούτε στην ομάδα, ούτε στο Γιώργο Εφραίμ, ούτε και στον κόσμο που τον λατρεύει. Η λύση της εκκρεμότητας θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για όλους. Ο δε Γιώργος Εφραίμ, «ξαλαφρωμένος», θα συνεχίσει την πορεία του. Στα χρόνια της παραγωγικής παρουσίας του στην Ομόνοια, (θα πρέπει να) έχει αντιληφθεί ότι κανείς σε αυτό το σωματείο δεν θέλει να του βάλει εμπόδια στο δρόμο.