Home TOP NEWS Το ‘’Who is Who’’ του Καρίμ Ανσαριφάρντ

Το ‘’Who is Who’’ του Καρίμ Ανσαριφάρντ


Ο 32χρονος Ιρανός επιθετικός, Καρίμ Ανσφαριφάρντ, είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας. Έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να της δώσει με τα γκολ του, την επιθετική λύση που ψάχνει μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Στα 32 χρόνια πήρε την απόφαση να κατηφορίσει στο νησί μας, αφού έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ Αθηνών, στην οποία θήτευσε την τελευταία διετία.

Ποιος είναι ο Καρίμ Ανσφαριφάρντ

Γεννήθηκε στην Αρνταμπίλ του Ιράν στις 3 Απριλίου του 1990. Από 10 χρονών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ίντερ Κάμπους, ακαδημία η οποία υπάγεται στην Ίντερ Μιλάνου. Εκεί κατέγραψε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και παρέμεινε μέχρι τα 15 του. Έπαιξε ακολούθως στην ομάδα της πόλης του Ζομπ Αχάν για ένα χρόνο και στα 16 του στην Σάιπα Τεχεράνης όπου έμελλε να κάνει και τις πρώτες εμφανίσεις ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά μπροστά στο αντίπαλο τέρμα και η μεταγραφή στην Ισπανία

Η Σάιπα ήταν η ομάδα στην οποία ο Καρίμ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Από τα 17 του μέχρι και τα 22 του χρονια έπαιξε σε 122 παιχνίδια σκοράροντας 55 τέρματα. Μάλιστα σε ηλικία μόλις 18 ετών κατέγραψε 5 συμμετοχές στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ πετυχάινοντας μάλιστα και γκολ.

An offer of a 5-million Euro to Karim Ansarifard by Steaua Bucuresti -  PersianLeague.Com (Iran Football League)

Σε ηλικία 22 ετών πήρε μεταγραφή στην Περσέπολης και ένα χρόνο αργότερα έπαιξε στην Τράκτορ Fc. Μέσα σε αυτή τη διετία ο Ανσαριφάρντ πέτυχε 22 τέρματα σε 59 αγώνες και η πολύ καλή παρουσία του έφεραν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Το Ευρωπαϊκό βήμα στην καριέρα του

Karim Ansarifard on the way to Greece

Η Ισπανική Οσασούνα νετόπισε τον Καρίμ στα 24 του χρόνια και τον ενέταξε στο ρόστερ της. Βέβαια το πέρασμα του Ιρανού από την Σεκούντα Ντιβιζιόν δεν ήταν πετυχημένο έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε μία Ελληνική ομάδα να τον κάνει δικό της με ελευθέρα μεταγραφή.

Karim Ansarifard @ Panionios F.C. | 2015 - 2016 - Page 48

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα έκανε πολύ καλύτερα πράγματα. Στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ο Ιρανός επιθετικός κατέγραψε 15 γκολ σε 51 εμφανίσεις σε Σούπερ Λίγκα και κύπελλο Ελλάδας. Και το γεγονός ότι ο Ανσαριφάρντ έδειξε να είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει αλλά και να δημιουργήσει, ήταν στοιχείο που άρεσε στον τότε  προπονητή του Ολυμπιακού Πειραιώς, Πάολο Μπέντο, ο οποίος εισηγήθηκε μεσούσης της σεζόν να αποκτηθεί. Έτσι κι έγινε. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν 450 χιλιάδες Ευρώ και τον απέκτησαν.

Η σπουδαία παρουσία στον Ολυμπιακό και η μεταγραφή στην ΑΕΚ Αθηνών

Στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον Ολυμπιακό Πειραιώς ο Ανσαριφάρντ είχε την κορυφαία περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Βασικός και πρωταθλητής, πολλά γκολ, ασίστ και κάποιες ευρωπαϊκές παρουσίες. Έπαιξε έξι παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ είχε συνολικά 22 γκολ και 8 ασίστ σε 48 παιχνίδια.

Ansarifard released from Olympiacos, Tachtsidis officially joins Nottingham  — AGONAsport.com

Το καλοκαίρι του 2018 μετακομίζει στο Νότιγχαμ για να παίξει στην Τσάμπιονσιηπ. Ήταν όμως λίγος ο χρόνος συμμετοχής του εκεί. Μόλις 290 λεπτά στα οποία πάντως πρόλαβε να καταγράψει 2 γκολ και δύο ασίστ.

Karim Ansarifard Has No Future at Nottingham Forest - Sports news - Tasnim  News Agency

Από κει ακολούθησε η μεταγραφή του στο Κατάρ για την Αλ Σαλίγια. Έπαιξε σε 21 παιχνίδια, σκόραρε 6 φορές και έμελλε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει σε έναν άλλο μεγάλο σύλλογο.

Ο τελευταίος σταθμός

Στην ΑΕΚ και με το "11" ο Καρίμ Ανσαριφάρντ! (video, pic)

Το 2020 ήταν η σιερά της ΑΕΚ να γίνει η Τρίτη Ελληνική ομάδα που ενέτασσε στις τάξεις της τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Είχε μία εξαιρετική πρώτη χρονιά με τους κιτρινόμαυρους καταγράφοντας 47 συμμετοχές και σκοράροντας 14 φορές, και μία μέτρια δεύτερη χρονιά στην οποία δεν μπόρεσε να παραμείνει βασικός. Αποτέλεσε ωστόσο μία καλή λύση και στα 35 παιχνίδια που αγωνίστηκε, τα πλείστα ως αλλαγή, σκόραρε 6 φορές.

Η παρουσία του στην Εθνική Ιράν και το Highlight της καριέρας του

Είναι ενεργό μέλος της Εθνικής του ομάδας ο Καρίμ ο οποίος μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 92 συμμετοχές σκοράροντας 29 γκολ. Πέρασε και από τις μικρότερες εθνικές της χώρας του.

Karim Ansarifard - Wikiwand

Το ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών της χώρας του το κατέγραψε το 2009 σε παιχνίδι με την Ισλανδία, σκοράροντας σε εκείνο το παιχνίδι το μοναδικό γκολ. Το 2018 ήρθε η κορυφαία του στιγμή όταν συμμετείχε με το Ιράν στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Είχε σκοράρει μάλιστα στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Πορτογαλία με Πέναλτι.

Karim Ansarifard - Zimbio

Και τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Καρίμ εντάσσεται στην ομάδα μας σε μία σχετικά καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Στα 32 του χρόνια έχει την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη και σε μία ομάδα που μπορεί να του προσφέρει αυτά που ο ίδιος ζητά.

Είναι ογκώδης επιθετικός, με ύψος 1,84, δεν είναι ωστόσο αργός. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να τελειώσει αλλά και να δημιουργήσει. Εμείς περιμένουμε να δούμε έναν Ανσαριφάρντ να αποδίδει σε ψηλό επίπεδο και αν το πράξει τότε σίγουρα οι βοήθειες που θα δώσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι πολύτιμες και θα συμβάλουν στο να υλοποιήσει η ομάδα τους στόχους της.