Home SPORTS NEWS Με «λάμψη» Σαμαρά, η Σέλτικ στους ομίλους!

Με «λάμψη» Σαμαρά, η Σέλτικ στους ομίλους!


Με τον Γιώργο Σαμαρά «καπετάνιο», η Σέλτικ κατάφερε να βγει από τη… φουρτούνα που είχε μπει με την ήττα της στο Αστάνα (2-0) και να φτάσει σε μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας στο 3-0 κόντρα στη Σαχτιόρ Καραγκάτι με γκολ στο 90’! Ο Έλληνας άσος είχε σούπερ εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε και από γκολ! Η Μίλαν είναι και αυτή τους ομίλους, αφού στο πλαίσιο των ρεβάνς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε στη νίκη με 3-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν (1-1 το πρώτο ματς), η Σοσιεδάδ έφτασε τελικά στη μεγάλη πρόκριση, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τη Λυών με 2-0, με δυο γκολ από τον Κάρλος Βέλα, πέρασε και η Βικτόρια Πλζεν, καθώς νίκησε 1-0 και στο Μάριμπορ, την ομώνυμη ομάδα, μετά το 3-1 στην έδρα της.

Στο «Σέλτικ Παρκ» ο Γιώργος Σαμαράς τα έκανε όλα για τους «Κέλτες», που κατάφεραν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 από τον πρώτο αγώνα, νικώντας με 3-0 με γκολ στο 90’! Ο Έλληνας άσος ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σκόραρε, έτρεξε, πάσαρε, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους τους σε ματς που έσπασαν… καρδιές και εκτός από τα τρία γκολ είχε δυο δοκάρια. Η Σέλτικ πίεσε από το πρώτο λεπτό και προσπάθησε να… σπάσει το τείχος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έπεσαν με διπλή άμυνα ζώνης. Στο 45’ πήρε τη μπάλα ο Σαμαράς, ο οποίος έκανε σλάλομ, την κατάλληλη στιγμή άφησε στον Κόμονς και ο τελευταίος με σουτ… οβίδα άνοιξε το σκορ. Στο 48’ σκόραρε ο Έλληνας άσος, ο οποίος μετά από δυνατό σουτ συμπαίκτη του… κόλλησε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι μέσα στην περιοχή και αμαρκάριστος πέτυχε το 2-0. Στη συνέχεια η γηπεδούχος είχε δοκάρι με τον Στόουκς στο 60’. Στο δοκάρι κατέληξε και η προσπάθεια του Χιζνιτσένκο στο 63’ για τη Σαχτιόρ, με τους Καζάκους να έχουν μεγάλη ευκαιρία και νωρίτερα. Όσο περνούσε όμως η ώρα, οι φιλοξενούμενοι… έκατσαν, δεν μπορούσα να ακολουθήσουν το ρυθμό της Σέλτικ, η οποία λυτρώθηκε στο 90’ με σουτ του Φόρεστ, μετά από επέλαση συμπαίκτη του…

Στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε νωρίς το σκορ, με πολύ ωραίο σουτ του Μπόατνεγκ στο 9’. Στη συνέχεια, η PSV προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά σε δυο φάσεις που χρειάστηκε, «μίλησε» ο Αμπιάτι. Στο 32’ ο Ελ Σααραουί είχε πάντως γυριστό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τη μπάλα να χτυπά στη συνέχεια, σύμφωνα με το διαιτητικό τρίο, εκτός εστίας! Οι «ροσονέρι» ευτύχησαν να κάνουν το 2-0 στο 55’ με προβολή του Μπαλοτέλι, μετά από κεφαλιά του Μεξές σε κόρνερ της Μίλαν! Στη συνέχεια η Αϊντχόφεν πίεσε, καθώς ήθελε δυο γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Βαϊνάλντουμ, με το Αμπιάτι να σώζει ξανά για την ομάδα του. Ο Μπόατενγκ πέτυχε τελικά και δεύτερο γκολ, έκανε το 3-0 στο 77’, λίγα λεπτά πριν αφήσει τον αγωνιστικό χώρο μέσα σε χειροκροτήματα, αφού έγινε αλλαγή…

Πανηγυρικά στους ομίλους επιστρέφει και η Σοσιεδάδ, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τη Λυών με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Βέλα, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ. Στο «Ανοέτα» η γαλλική ομάδα μπορεί να πίεσε, καθώς ήθελε γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί. Στο δεύτερο μέρος οι Βάσκοι βρήκαν χώρους και ο Μεξικανός άσος… χτύπησε δυο φορές στο 67’ και στο 90’!

Η Βικτόρια Πλζεν, μετά τη νίκη της με 3-1 στην έδρα της, νίκησε και στη Σλοβενία τη Μάριμπορ με 1-0 και… σφράγισε το εισιτήριο. Η φιλοξενούμενη… πάγωσε νωρίς τους γηπεδούχους, αφού σκόραρε στο 3’ ο Τετσλ και έτσι… έκαψε κάθε ελπίδα των παικτών της Μάριμπρο για ανατροπή!

Αναλυτικά στις ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Τετάρτη
Γκρουπ πρωταθλητών
Σέλτικ– Σαχτιόρ Καραγκάντι 3-0 (45′ Κόμονς 48′ Σαμαράς, 90’ Φόρεστ) (0-2)
Μάριμπορ- Βικτόρια Πλζεν 0-1 (3′ Τετσλ) (1-3)
Γκρουπ μη πρωταθλητών
Σοσιεδάδ-Λυών 2-0 (67’, 90’ Κάρλος Βέλα) (2-0)
Ζενίτ – Πάκος Φερέιρα 4-2 (30′, 48′ Ντάνι, 66′ Μπουχάροβ, 78′ πέν. Αρσάβιν / 67′ Μανουέλ Ζοζέ, 83′ Καρλάο) (4-1)
Μίλαν– Αϊντχόφεν 3-0 (9′, 77’ Κ.Π. Μπόατενγκ, 55′ Μπαλοτέλι) (1-1)

Τρίτη
Γκρουπ πρωταθλητών
Αούστρια Βιέννης-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-3 (2-0)
(4’ Μάντερ, 82’ Κίνεστ/33’ Μπρόζοβιτς, 43’ Τζούνιορ Φερνάντεζ, 70’ Μπετσίρα)
****Στο 90’+2 αποβλήθηκε για την φιλοξενούμενη με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σουντάνι…
Βασιλεία-Λουντόγκορετς 2-0 (4-2)
(11’ Φάμπιαν Φράι, 79’ Ντεγκέν)
Λέγκια Βαρσοβία-Στεάουα Βουκ. 2-2 (1-1)
(27’ Ράντοβιτς, 90’+4 Ρέζνιτσακ/7’ Στάνκιου, 9’ Πιοβακάρι)
Γκρουπ μη πρωταθλητών
ΠΑΟΚ-Σάλκε 2-3 (1-1)
(53’ Αθανασιάδης, 79’ Κατσουράνης/43’, 90’ Σαλάι, 67’ Ντράξλερ, )
****Στο 64’ αποβλήθηκε για την Σάλκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζόουνς
Άρσεναλ-Φενέρμπαχτσε 2-0 (3-0)
(25’, 72’ Ράμσεϊ)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr