Home SPORTS NEWS Σοβαρός ο κίνδυνος αποκλεισμού του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ-Πλαστογράφησε διαβατήριο παίκτη

Σοβαρός ο κίνδυνος αποκλεισμού του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ-Πλαστογράφησε διαβατήριο παίκτη

Αυτό το ενδεχόμενο ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά φαίνεται πως ο κίνδυνος για τον αποκλεισμό πια είναι σοβαρός, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.


Κι αυτό διότι αποκαλύφθηκε το γνήσιο πιστοποιητικό του ποδοσφαιριστή Μπάιρον Καστίγιο, το οποίο δικαιώνει τη Χιλή που ισχυρίζεται πως ο παίκτης γεννήθηκε στην Κολομβία.

Τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση της νέας προσφυγής που κατέθεσε η Χιλή από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, η «Daily Mail» δημοσίευσε το γνήσιο πιστοποιητικό του Καστίγιο που φέρει τη σφραγίδα της Κολομβίας καθώς και μια σειρά από ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι ο παίκτης έχει δηλωθεί με διαφορετική ημερομηνία γέννησης και διαφορετικό πλήρες όνομα από αυτά που παρουσιάζονται στην ταυτότητά του ως παίκτης του Ισημερινού.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Καστίγιο πριν από τέσσερα χρόνια στην ερευνητική επιτροπή της ομοσπονδίας του Εκουαδόρ (FEF):

-Ξεκαθάρισε ότι έχει γεννηθεί το 1995 και όχι το 1998.

-Δήλωσε πως το πλήρες όνομά του είναι Μπάιρο Χαβιέρ Καστίγιο Σεγούρα και όχι Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα όπως δηλώθηκε στο Εκουαδόρ.

-Περιγράφει λεπτομερώς ότι έφυγε από την πόλη της Κολομβίας, Τουμάκο για το Σαν Λορέντσο του Εκουαδόρ ώστε να γίνει ποδοσφαιριστής.

-Κατονομάζει έναν επιχειρηματία από τον Ισημερινό που του χορήγησε νέα ταυτότητα.

Η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου με τη Χιλή να έχει έννομο συμφέρον να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ.

Πηγή:sdna.gr