Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επίσημη ενημέρωση για τις παραπομπές

Επίσημη ενημέρωση για τις παραπομπές

img_5275_640x427


Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει τον κόσμο της για τις παραπομπές σε σχέση με την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος εξέδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να δώσει παραδείγματα στον κόσμο της, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το καταστατικό της ΚΟΠ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιθυμεί να ενημερώσει τον κόσμο της για τα ακόλουθα σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα μας για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος:
– Η ομάδα μας έχει παραπεμφθεί στη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ με την κατηγορία της ανάρτησης πανό στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο παρατηρητής της αναμέτρησης, κατέγραψε αναρτημένο πανό στο βόρειο πέταλο στο οποίο απεικονιζόταν το πρόσωπο του Αργεντίνου επαναστάτη, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το οποίο για την ΚΟΠ θεωρείται πολιτικού περιεχομένου. Αναμένεται να μας επιβληθεί ποινή χρηματικού προστίμου από την δικαστική επιτροπή.
– Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κατέγραψε στο φύλλο αγώνος 4λεπτη καθυστέρηση με την έναρξη του β’ ημιχρόνου εξ υπαιτιότητας των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας και 4λεπτη διακοπή στο 62’, μετά το πρώτο γκολ της γηπεδούχου για τον ίδιο λόγο. Ο διαιτητής καταγράφει και τρίτο περιστατικό ανάμματος καπνογόνων και πυροτεχνημάτων από τους οπαδούς της γηπεδούχου και την απόφαση του να μην διακόψει τον αγώνα (που με βάση τους κανονισμούς θα ήταν οριστική διακοπή) καθώς – όπως αναφέρει στο φύλλο αγώνα – η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καθαρή, παρά το άναμμα φωτοβολίδων και καπνογόνων. Τα πιο πάνω απαντούν σε ερωτήματα φιλάθλων μας που έχουμε δεχθεί τις τελευταίες μέρες.
– Ο παρατηρητής του αγώνα, διαπίστωσε ότι με κάποιο εκτοξευτήρα ρίχτηκαν βολές πυροτεχνημάτων που εκρήγνωνταν στον αέρα, στο 47’ από τους οπαδούς της γηπεδούχου. Επίσης, μερικά από τα καπνογόνα που ρίχθηκαν, αναφέρει πως έφυγαν με τρόπο που φάνηκε ότι ρίχθηκαν και αυτά με κάποιο μηχανισμό. Σημειώνουμε ότι η ΚΟΠ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενημέρωσε γραπτώς όλα τα Σωματεία, ότι το πιο πάνω, επισύρει τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Για αυτό, καλούμε τους δικούς μας φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτό τον κανονισμό και να αποφύγουν να μιμηθούν αυτού του είδους συμπεριφορές και ενέργειες στο μέλλον.
– Παράλληλα εκφράζουμε την απόλυτη μας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο παρατηρητής αγώνα, αναγνώρισε και κατέγραψε το ρατσιστικό και απαγορευμένο από την ΟΥΕΦΑ και την ΚΟΠ, σύμβολο του Κέλτικου Σταυρού, που παρέμενε αναρτημένο καθ όλη την διάρκεια του αγώνα στο Νότιο πέταλο. Στον τομέα αυτό έχει προφανώς σημειωθεί πρόοδος και πρέπει να καταγραφεί στα θετικά.
Το σωματείο μας θα ενημερώνει όταν του δίνεται η ευκαιρία, τους φίλους του, για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον με παραδείγματα και σχόλια όπως τα πιο πάνω, στοχεύοντας στην επιμόρφωση του φίλαθλου κοινού για τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΚΟΠ, αλλά και για να διευκρινίζει τυχόν απορίες που προκύπτουν.