Home SPORTS NEWS Μεγάλη νίκη και βλέπει πρόκριση η Σενεγάλη (Βίντεο)

Μεγάλη νίκη και βλέπει πρόκριση η Σενεγάλη (Βίντεο)

Αν και κατέβασε τον… γενικό στο β΄μέρος και έδωσε ελπίδα στο Κατάρ, η Σενεγάλη απέτρεψε τα χειρότερα και επικράτησε 3-1 για κάνει βήμα πρόκρισης προς τα νοκ- άουτ του Μουντιάλ.

Οι δυναμικές ξεκάθαρες, το ίδιο και οι στόχοι. Το Κατάρ έψαχνε από την αρχή μια υπέρβαση απέναντι στη Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ (πέρασε αλλαγή στο 78΄), αλλά έστω και για λίγο πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ωστόσο έσβησε απότομα στο φινάλε, με το σύνολο του Αλιού Σισέ να παίρνει μια νίκη (3-1) δομημένη από την εντυπωσιακή εικόνα του α΄μέρους για να γίνει η πρώτη ομάδα από την Αφρική με τρίποντο στο φετινό Μουντιάλ.


Σαν… σε επανάληψη της απογοητευτικής πρεμιέρας, το Κατάρ έδειξε από τις πρώτες στιγμές πως δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στη Σενεγάλη. Μόλις στο 4΄το σύνολο του Αλιού Σισέ φρόντισε να δώσει το πρώτο δείγμα για τις άγριες διαθέσεις του όταν ο Σαρ νίκησε ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα από τη δεξιά πτέρυγα, όμως τελικά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το Κατάρ είχε περιοριστεί στο δικό του μισό απέναντι σε μια Σενεγάλη που διατηρούσε σε χαμηλό τέμπο τον αγώνα, προτού τελικά αποφασίσει να… φορτσάρει μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Στο 24΄ο Γκέιγ άγγιξε το γκολ με καλοζυγισμένο σουτ σαν αποτέλεσμα της προοδευτικής ανόδου της Σενεγάλης στο γήπεδο, ενώ στο 40΄ο Μπαρσάμ νίκησε τον Σαρ στο τετ-α-τετ, διατηρώντας το μηδέν.

Η Σενεγάλη έστηνε τη μια πολιορκία μετά την άλλη, το γκολ φαινόταν απλώς θέμα χρόνου και τελικά κατέφθασε μετά από… ευγενική χορηγία του Κούκι. Ο Καταριανός στόπερ τα έκαν μαντάρα μέσα στην περιοχή όταν γλίστρησε και απέτυχε να καθαρίσει μια ακίνδυνη φαινομενικά σέντρα, με τον Ντιά που παραμόνευε να κλέβει σε κρίσιμο σημείο και να εκτελεί με τη μια για το 1-0 (41΄).

Γκολ με το… καλημέρα και μονόλογος του Κατάρ

Και σαν μην έφτανε αυτό, το β΄μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο: με γκολ για τη Σενεγάλη! Στο 48΄ο Τζέικομπς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντιεντιού κυρίευσε τους αιθέρες για να πιάσει άπιαστη κεφαλιά και να γράψει το 2-0 για το σύνολο του Αλιού Σισέ. Το δεύτερο γκολ ωστόσο σαν να… παραχαλάρωσε τη Σενεγάλη, η οποία στη συνέχεια παρέδωσε τα ηνία σε ένα ιδιαίτερα απειλητικό Κατάρ.

Ξαφνικά η ομάδα που για 135 λεπτά δεν είχε φάση στο Μουντιάλ μετατράπηκε σε μια παραγωγική μηχανή που είχε δημιουργήσει έναν κλοιό πολιορκίας στα αντίπαλα καρέ. Σαν προειδοποιητική βολή της απότομης αλλαγής εικόνας των Καταριανών έσκασε μια οβίδα του Χασάν (61΄) που έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι, προτού τελικά αναλάβει δράση ο Μεντί.

Μέσα σε πέντε λεπτά (62΄, 67΄) ο τερματοφύλακας της Τσέλσι αρνήθηκε το γκολ στο Κατάρ με εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Αλί και Αλ Χαϊντός, όμως οι οικοδεσπότες δεν είχαν πρόθεση να παραδώσουν πνεύμα!

Δικαίωση για Κατάρ, έσβησε τη φωτιά η Σενεγάλη

Η πίεση των γηπεδούχων τελικά απέδωσε καρπούς στο 78΄όταν ο Μουντάρι πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Μοχάμεντ και μείωσε σε 2-1 για το πρώτο γκολ της χώρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνοντας νέα πνοή στην αναμέτρηση. Το 2-1 ωστόσο σαν να… αφύπνισε την κοιμώμενη – στο β΄μέρος – Σενεγάλη, η οποία θυμήθηκε άμεσα τον καλό της εαυτό και φρόντισε να αποτρέψει τα χειρότερα.

Έπειτα από όμορφη ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Εντιαγέ, ο Ντιένγκ εκτέλεσε με τη μια για το 3-1, θέτοντας οριστικό τέλος στις ελπίδες του Κατάρ. Ένα δυνατό σουτ του Χασάν προς το φινάλε δεν έμελλε να αλλάξει τις δυναμικές της αναμετρήσεις, με τη Σενεγάλη να σφραγίζει ένα σημαντικό τρίποντο και να εξαλείφει τις πιθανότητες πρόκρισης για τους οικοδεσπότες.