Home TOP NEWS Το τέλος του 1ου γύρου, ο αποκαρδιωτικός απολογισμός και η… ΑΕΚ Λάρνακας

Το τέλος του 1ου γύρου, ο αποκαρδιωτικός απολογισμός και η… ΑΕΚ Λάρνακας


Το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα τη Δευτέρα είναι το τελευταίο από τα 13 του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. H OMONOIA είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας έχοντας μαζέψει σε 12 αγώνες 16 μόλις βαθμούς.

Μερικές εβδομάδες προηγούμενως κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αλλαγή προπονητή αφού αλλιώς περιμένε η διοίκηση τη χρονιά κι αλλιώς εξελίσσεται. Βέβαια έχει και αυτή τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Και όπως έλεγαν οι σοφοί του παρελθόντος, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι και στην ΟΜΟΝΟΙΑ η ήττα στην πρεμιέρα από τον νεοφερμένο στη κατηγορία Ακρίτα Χλώρακας, δεν ήταν πυροτέχνημα αλλά η πρώτη τροχιοδεικτική βολή για το που θα πηγαίναμε φέτος.

Έξι ήττες κατέγραψε η ομάδα, η οποία μπήκε στο πρωτάθλημα, υποτίθεται, ως επίδοξη πρωταθλήτρια. Κι αν κάποιος θέλει να προτάξει ως δικαιολογία τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μπορεί κάλλιστα να κοιτάξει λίγο δίπλα. Μισή ώρα δρόμο. Προς Λάρνακα μεριά.

Όπου η σταθερότητα και η μεθοδικότητα έφεραν την ΑΕΚ σε σημείο να απολαμβάνει την πρόκριση στα πλέυ-άουτ του Κόνφερενς και να φοράει για πρώτη φορά… χειμωνιάτικα στην Ευρώπη. Την ώρα μάλιστα που είναι ξεκάθαρα μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου, εβρισκόμενη σήμερα μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή του πίνακα.

Οπότε κάτι γίνεται σωστά εκεί, και βεβαίως κάτι εντελώς λάθος εδώ. Και να σκεφτείτε πως η ομάδα της Λάρνακας ήταν μία από τις λίγες που καταφέραμε να κερδίσουμε φέτος.

Όμως ακόμα κι αν κάποιος δεν θέλει να κοιτάξει αλλού για να παραδειγματιστεί, δεν είναι ανάγκη να το κάνει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λειτούργησε υποδειγματικά για δύο χρόνια (2019-2021) και κατέγραψε τεράστιες επιτυχίες.

Οπότε η μεθοδολογία είναι εκεί, εφαρμόστηκε και ίσως αυτή τη φορά να πρέπει να γίνει… βήμα πίσω ώστε να επιστρέψουμε σε κάτι δοκιμασμένο και πετυχημένο.