Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βαλανίδης: “Διευκρινήσεις”

Βαλανίδης: “Διευκρινήσεις”


Η ιστοσελίδα μας είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα υποβάλουν υποψηφιότητα και θέλουν να περάσουν στον κόσμο τις θέσεις τους. Σήμερα δημοσιεύουμε το μέρος Ε του πλάνου του Νικόλα Βαλανίδη

Το Πλάνο μου – Διευκρινήσεις

Φίλες και Φίλοι,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας γιατί αυτό είναι το μοναδικό κανάλι επικοινωνίας που έχω με το Πράσινο Λαό.  Καλώς η κακώς τρέχω την υποψηφιότητα μου μόνος μου, με μόνη βοήθεια τα μηνύματα και τις επισημάνσεις που λαμβάνω από εσάς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ούτε το μητρώο μελών έχω στη διάθεση μου για να μπορώ να προσεγγίσω ένα μέλος προσωπικά ούτε και το μηχανισμό για να μπορέσω να προωθήσω την υποψηφιότητα μου από πόρτα σε πόρτα.

Τα λάθη μου (2)

Κάποιος φίλος μου επισήμανε ότι ο τρόπος που παρουσίασα κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου το γεγονός ότι έχω τακτοποιημένες μέχρι στιγμής όλες τις συνδρομές μου, ίσως θεωρηθεί προσβλητικό για κάποιους φίλους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν τακτοποιημένες τις συνδρομές τους η έκαναν διακανονισμό για να τις τακτοποιήσουν.

Αντιλαμβάνομαι ότι εκφράστηκα λάθος αφού δεν είμαι συνηθισμένος να συντάσσω κείμενα στα Ελληνικά. Στο τέλος της παρουσίασης του Βιογραφικού μου, επηρεασμένος ίσως και από τη φύση της δουλειάς μου, ήθελα να βάλω κάποιου είδους disclaimer ότι είμαι επιλέξιμος. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλω η να υποτιμήσω την αγάπη προς το Σωματείο οποιουδήποτε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και για αυτό απολογούμαι.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα η συνδρομή των €180 το χρόνο ίσως είναι υπερβολική και για αυτό στη πρόταση μου για εκσυγχρονισμό του Σωματείου (Μέρος Γ) είχα προτείνει τη μείωση της συνδρομής στα €60 το χρόνο.  Η αύξηση των μελών του Σωματείου που θα επιτευχθεί από αυτή τη μείωση, πιστεύω ότι θα υπερκαλύψει το συνολικό ποσό που λαμβάνει το Σωματείο αυτή τη στιγμή.

Οι απόψεις σας

Όπως έγραψα και σε προηγούμενα μου άρθρα θέλω να με κρίνετε με βάση τις θέσεις μου και τις απόψεις μου αλλά και να μου επισημάνετε λάθη  η διαφωνίες σας αναφορικά με το πλάνο που παρουσιάζω. Στόχος μου είναι μαζί με τη συμμετοχή σας, να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο με στόχους για το νέο Δ.Σ.

Το πλάνο αυτό θα είναι στη διάθεση του νέου Δ.Σ. είτε εκλεγώ είτε όχι, για να το χρησιμοποιήσει για τη Σωτηρία του Σωματείου μας. Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα ηνία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με στόχους πέρα από τα αυτονόητα,  Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Είσοδο σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους.

Ναι θα μπορούσα να ολοκληρώσω το πλάνο για τη Σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρώτα και μετά να δώσω στη δημοσιότητα ένα πιο συμπαγές και περιεκτικό κείμενο που θα είχε πιο πολύ συνοχή. Δυστυχώς όμως 50σελιδα κείμενα συνήθως δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη σημασία ενώ δεν πιστεύω ότι ήταν δυνατό να παρουσιαστεί ένα πλάνο 50 σελίδων στην ολότητα του μπροστά από την Γενική Συνέλευση. Απολογούμαι λοιπόν αν σας κούρασα με τη καθημερινή δημοσίευση των άρθρων μου.

Ηττοπάθεια

Θα μπορούσα να σας χαϊδέψω τα αυτιά κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου. Να σας υποσχεθώ πρωτάθλημα και κύπελλο, είσοδο σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους και εξεύρεση μεγαλοεπενδυτή που θα καλύψει το χρέος και να μην χαρακτηριστώ ηττοπαθής.

Θεωρώ τους παραπάνω στόχους, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ομίλους Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης  αυτονόητους, αν έχεις τη δυνατότητα να τους πετύχεις και να τους επιτυγχάνεις κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που δεν θα ήθελε κάθε χρόνο Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ιεράρχηση Στόχων

Στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Ομάδα μας, θεωρώ ότι προέχει πάνω από όλα η Οικονομική Εξυγίανση για να επιτευχθεί η σωτηρία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (αποφυγή μετεξέλιξης σε Εταιρεία, αποφυγή «συγχώνευσης» με ομάδα μικρότερης κατηγορίας, αποφυγή χρεωκοπίας).

Το Οικονομικό Πλάνο

Αρκετοί φίλοι με ρώτησαν τι θα γίνει αν δεν δουλέψει το Οικονομικό πλάνο που παρουσίασα στο Δ μέρος και αν μόνο αυτό έχω κατά νου.

Σίγουρα δεν μπορεί να στηριχτεί η Οικονομική Βιωσιμότητα του Σωματείου μοναχά πάνω σε ένα σχεδιασμό. Σε ένα πλάνο για σωτηρία ήθελα να παρουσιάσω μια πρωτοποριακή ιδέα που είχα. Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω ένα πιο light σχεδιασμό που θα περιλάμβανε τη προσφιλή μέθοδο του διακονήματος η την υπόσχεση εξεύρεσης μεγαλοεπενδυτή που θα καθαρίσει το χρέος.

Δυστυχώς όπως είναι το ύψος του χρέους μας σήμερα, οι τόμπολες, οι χοροί, τα λαχεία και τα τηλέφωνα στο 090 δεν σώζουν τη κατάσταση. Βοήθησαν τα περάσουμε τα κριτήρια του Μαρτίου, ίσως βοηθήσουν τώρα και για τα κριτήρια του Σεπτεμβρίου αλλά μακροπρόθεσμα χρειάζεται ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ για να επιτευχθεί η αυτοχρηματοδοτούμενη επιβίωση. Ο χρόνος του «στύλλον στύλλον άνεση» τελειώνει απειλητικά.  

Σας Ευχαριστώ,

Νικόλας

ΥΓ 1 : Tο επόμενο κεφάλαιο του Πλάνου Σωτηρίας θα ασχοληθεί με τα άλλα τμήματα πέρα του ποδοσφαιρικού.

ΥΓ 2 : Μπορείτε να μου αποστείλετε οποιεσδήποτε απορίες, επισημάνσεις η θέματα που θα θέλατε να σχολιάσω στο [email protected].