Home TOP NEWS “Πώς να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα”

“Πώς να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα”

Άποψη του φιλάθλου Χρίστου Σάββα


Κύριοι θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω που δίνετε βήμα και λόγο στον κόσμο της ομάδας που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αγανακτισμένος και έτοιμος να εκραγεί σαν ηφαίστειο που κοιμάται καιρό.

Τα βήματα που πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση Παπασταύρου για να εξομαλύνει την όλη κατάσταση είναι τα εξής.
1) Λύση στο θέμα συμφωνίας εταιρείας σωματείου. Το θέμα αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα και ο κύριος Παπασταύρου σαν επιχειρηματίας και το συμβούλιο του σωματείου πρέπει να βρούν μία σωστή πρόταση που να ταιριάζει και στις δύο πλευρές και να συνεχίσουν αρμονικά ως έκαναν προ διετίας. Επίσης ο κύριος Παπασταύρου σε αυτό τον τομέα επιβάλλεται να σταματήσει την σκόπιμη παρακμή στην οποία έθεσε την ομάδα προκειμένου να πετύχει την συμφωνία που θέλει. Δεν είναι κανένας μας χαζός και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει διαίρει και βασίλευε και ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό κάνει.
2) Επιβάλλεται η απομάκρυνση του συνεργάτη του Δημήτρη Γρηγόρη ο οποίος έχει αποτύχει παταγωδώς στο έργο που του ανατέθηκε, όπως επίσης έχει αποτύχει στο θέμα διαχείρισης ποδοσφαιριστών και ανανεώσεις συμβολαίων ( βλέπε περίπτωση Λοϊζου). Επίσης απέτυχε παταγωδώς στο κομμάτι επικοινωνίας με τον κόσμο της ομάδας ( βλέπε επεισόδιο στη δυτική κερκίδα ΓΣΠ όταν έβριζε φιλάθλους της ομάδας) ,οι οποίοι πλέον τον θεωρούν persona non grata .
3) Απομάκρυνση του Σίμου Ταραπουλουζη απ’το πόστο του επικεφαλή τμήματος σκάουτινγκ αλλά επίσης και απομάκρυνση του απ’την ομάδα. Έχει αποτύχει πλήρως στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, επιλογές προπονητών και γενικά δείχνει να μην γνωρίζει το αντικείμενο αλλά ούτε και τις απαιτούμενες διασυνδέσεις έχει για να μπορεί να φέρει ποδοσφαιριστές ή προπονητές εγνωσμένης αξίας. Όταν οι αντίπαλοι σου φέρνουν ποδοσφαιριστές αξίας όπως οι Μακέντα, Γκερέρο,Τεξέρα κι εσύ φέρνεις τραυματίες προς ανάρρωση δείχνει την διαφορά επιπέδου το οποίο διαθέτει σαν σκάουτερ και το διαφορά επιπέδου σε διασυνδέσεις με μάνατζερς.
4) Είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους,η Ομόνοια ανήκει στο λαό της και σαν νόμιμος ιδιοκτήτης της ομάδας ο ΛΑΟΣ της, δικαιούται μετοχές της εταιρείας. Συμβουλή προς τον κύριο Παπασταύρου είναι όπως δώσει μετοχές στο κόσμο της ομάδας που της δικαιούται παραπάνω από οποιονδήποτε άλλον γιατί εκείνος ο ΛΑΌΣ κράτησε την ομάδα ζωντανή όταν ήταν έτοιμη να κλείσει πολλές φορές στο παρελθόν. Επίσης συμβουλή είναι όπως αυξήσουν τα μέλη του συλλόγου και της εταιρείας, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να βάζει ο ίδιος όλα τα λεφτά αλλά να βάζουμε κι εμείς που ούτως ή άλλως πάντα βάζαμε το χέρι στην τσέπη για την ομάδα. Έτσι δεν θα έχει τον φόβο να χάσει λεφτά και όλα θα είναι επί ίσοις όροις.
5) Να τηρήσει τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που έκανε απέναντι στον ΛΑΌ. Μας έταξε πράγματα και αθέτησε τον λόγο του σχετικά ο κύριος Παπασταύρου. Θέλουμε τους ποδοσφαιριστές της υπέρβασης στους οποίους αναφερόταν εδώ και δύο χρόνια. Θέλουμε το προπονητικό κέντρο που είπε ότι θα έκανε. Όπως είπα και πριν αν είναι πολλά τα λεφτά και δεν θέλει να τα βάλει μόνος, ας ακολουθήσει την συμβουλή και να κάνει νέα μέλη και να δώσει μετοχές στο κόσμο για να έχει υποστήριξη στο θέμα.
6) Να φτιάξει το επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας με τον κόσμο της,ούτως ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται στην ομάδα. Αυτό το σιδηρούν παραπέτασμα που έχουν ανεβάσει και κανένας δεν γνωρίζει ποιους ποδοσφαιριστές κοιτάζει η ομάδα ποιοι είναι οι στόχοι της και που βαδίζει,δεν κάνει για τον κόσμο της ομάδας. Επίσης να απομακρύνει τον κύριο Ανδρέα Δημητρίου από την θέση του εκπροσώπου τύπου της ομάδας. Ο άνθρωπος είναι καθαρή μαριονέτα εκεί και το βλέπουμε καθαρά. Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας θέλουμε να έχει άποψη και να παραδέχεται τα κακώς κείμενα προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα,κι όχι να είναι κάποιος που απροκάλυπτα βγαίνει και ψεύδεται καλύπτοντας τα λάθη του και άλλων.
7) Και κλείνω. Εμπιστοσύνη δεν έχει κανένας πλέον στον κύριο Παπασταύρου γιατί δυστυχώς έχει κι εκείνος κάνει τρομερά λάθη τα οποία είναι ασυγχώρητα. Όπως το επεισόδιο με τους Limassol shamrocks, που τους είπε ότι δεν θα του πουν που να βάλει τα λεφτά του. Αν θέλει μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, φτάνει να σταματήσει να πιστεύει πως επειδή πέτυχε ως επιχειρηματίας,θα πετύχει με το ίδιο μοντέλο και στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν πετυχαίνει έτσι στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού,όχι η θρησκεία. Κι απ’ότι φαίνεται ξέχασε πως έχει να κάνει με απλούς ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα τους,κι όχι με γκρούπ επιχειρηματιών. Αυτά και σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.