Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βαλανίδης: “Το Πλάνο μου – Μέρος Ζ”

Βαλανίδης: “Το Πλάνο μου – Μέρος Ζ”


Η ιστοσελίδα μας είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα υποβάλουν υποψηφιότητα και θέλουν να περάσουν στον κόσμο τις θέσεις τους. Σήμερα δημοσιεύουμε το μέρος Ζ του πλάνου του Νικόλα Βαλανίδη

Φίλες και φίλοι,

Αντιλαμβανόμενος της κρισιμότητα της κατάστασης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας, και ενόψει του  αγώνα με την ΕΝΠ αποφάσισα να μην δημοσιεύσω οτιδήποτε την προηγούμενη βδομάδα. Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο κρίσιμες για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας αφού ακολουθούν 3 ντέρμπυ στις επόμενες 4 αγωνιστικές (Απόλλωνας, ΑΕΛ, ΑΕΚ).

Παρόλο που είχα πει ότι στο επόμενο κεφάλαιο θα ασχοληθώ με τα άλλα τμήματα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, θεωρώ ότι και ενόψει του δύσκολου αγωνιστικού προγράμματος που ακολουθεί θα ήταν καλά να θίξω μερικά πιο σοβαρά θέματα που προβληματίζουν πολλούς ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Στο μεσοδιάστημα θα γίνει προσπάθεια να μαζέψω πληροφορίες για τα άλλα τμήματα από τους άμεσα εμπλεκόμενους,  που ξέρουν και καλύτερα τις ανάγκες αλλά και τις εκσυγχρονιστικές κινήσεις που απαιτούνται για να επιτευχθεί η επιβίωση τους.

Αγωνιστικό

Ειδικός στο αγωνιστικό κομμάτι δεν είμαι οπότε δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να εκφέρω άποψη για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού αγωνιζόμαστε με ομάδες που φέτος έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Σταθερότητα στον Πάγκο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ΟΜΟΝΟΙΑ διαχρονικά ήταν οι πολλές αλλαγές προπονητών. Πέρασαν χρόνια από τότε που κρατήσαμε τον ίδιο προπονητή για 2 ολοκληρωμένες συνεχόμενες αγωνιστικές χρονιές.  Τα αρνητικά μιας τέτοιας πρακτικής έχουν αναλυθεί πολλές φορές και θεωρώ άσκοπο να τα επαναλάβω.

Ο ΤΟΝΥ

Δεν είμαι προσωπολάτρης, ο Τόνυ έχει κάνει  αρκετά λάθη.  Όλοι όμως κάνουν λάθη.

Ναι παιχνίδια θα χαθούν από τα λάθη του προπονητή. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, ακόμα και τις πολύ μεγάλες. Δεν έχασε ποτέ παιχνίδι η Μάντσεστερ από προσωπικά λάθη του Φέρκιουνσον;

Παρόλα αυτά, έχουμε μπροστά μας επίσης τα ακόλουθα δεδομένα:

Ο Τόνυ Σαβέβσκι είναι ένας αντικειμενικά καλός προπονητής.

Ο Τόνυ Σαβέβσκι είναι αντικειμενικά ΚΥΡΙΟΣ.

Ο Τόνυ Σαβέβσκι έχει αντικειμενικά αποδείξει στα δύσκολα ότι θα σταθεί δίπλα από την ΟΜΑΔΑ.

Ο Τόνυ Σαβέβσκι σέβεται τον κόσμο και την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το Πλάνο

Αν αποφασίσουμε ποτέ να σοβαρευτούμε σαν ΣΩΜΑΤΕΙΟ, και να δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας και ηρεμίας στα αποδυτήρια, θεωρώ πολύ δύσκολο να βρεθεί ο άνθρωπος που θα μπορούμε ρεαλιστικά να ποντάρουμε πάνω του, στο πρόσωπο κάποιου άλλου εκτός από τον Τόνυ Σαβέβσκι.

Αν έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε τη σταθερότητα, αν έχουμε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, αν αποφασίσαμε ότι στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που ζει το Σωματείο  δεν υπάρχει περιθώριο για νέους πειραματισμούς τότε πρέπει να προστατέψουμε τον προπονητή μας σαν κόρη οφθαλμού.

Η προστασία του προπονητή μπορεί να επιτευχθεί με το να προσφερθεί στον Τόνυ ένα κλειστό 5ετές συμβόλαιο.  Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθούν τα ακόλουθα.

  • Ο προπονητής θα νοιώθει την απαιτούμενη ασφάλεια να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο έργο του.
  • Οι παίκτες, στο παρών και στο μέλλον, θα αντιληφθούν ποιος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια.  Μην ξεχνάτε ότι πολλά από τα προβλήματα μας επί καιρό των Galaktikos ξεκινούσαν από αυτό ακριβώς το σημείο.
  • Ο προπονητής κατά της διάρκεια της 5ετίας θα μπορέσει να εμπεδώσει στην ομάδα τη σωστή αγωνιστική φιλοσοφία.
  • Ο προπονητής θα μπορεί να κάνει προγραμματισμό για το μέλλον π.χ. «επενδύσεις» σε νεαρούς που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον.
  • Κανένας παράγοντας, διοικητικός η έξω-διοικητικός, δεν θα μπορεί να επεμβαίνει στο έργο του προπονητή. Ο προπονητής θα είναι υπόλογος μοναχά στην ολομέλεια του Δ.Σ. της ομάδας.
  • Η ομάδα και ο κόσμος, δεν θα επηρεάζονται από την παραφιλολογία και την ψιθυρολογία, που αναπτύσσονται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στα φόρουμ των οπαδών μας, μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα, ότι συγκεκριμένες σκοτεινές δυνάμεις που συνέδεσαν το όνομα τους με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας μεθοδεύουν την πρόσληψη συγκεκριμένου Κύπριου προπονητή.   Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του δύσκολου αγωνιστικού προγράμματος που ακολουθεί.

Θεωρώ ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας είναι καθήκον μας  να σταθούμε όλοι δίπλα από τον προπονητή ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων στους επόμενους δύσκολους αγώνες.

Σας ευχαριστώ,

Νικόλας

ΥΓ 1: Θα χαρώ αν  μου αποστείλετε οποιεσδήποτε απορίες και επισημάνσεις στο [email protected].

ΥΓ 2: Υπάρχουν και μερικά πιο light επιχειρήματα για στήριξη του Τόνυ Σαβέβσκι

  • Ο Τόνυ Σαβέβσκι δηλώνει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ.
  • Ο Τόνυ Σαβέβσκι δεν έχει τατουάζ άλλης Κυπριακής Ομάδας στο κορμί του.
  • Ο Τόνυ Σαβέβσκι ποτέ δεν έβριζε χυδαία εν χορώ το Σωματείο μας και τους οπαδούς του.