Home SPORTS NEWS Γιάνκτο: «Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι ομοφοβικός, ελπίζω το come out να μη...

Γιάνκτο: «Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι ομοφοβικός, ελπίζω το come out να μη μου γυρίσει μπούμερανγκ»

Ο Γιάκουμπ Γιάνκτο έγινε ο διασημότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος και σε νέες δηλώσεις του μίλησε για το ότι αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ομοφοβικός είναι ο ποδοσφαιρικός κόσμος.


Το come out του Γιάκουμπ Γιάνκτο ως ομοφυλόφιλου έκανε αίσθηση στην ποδοσφαιρική κοινότητα, αποτελώντας τη μοναδική ίσως περίπτωση διεθνούς εν ενεργεία παίκτη με θητεία στα Top-5 πρωταθλήματα που μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

Λίγες ημέρες μετά το εξομοληγητικού χαρακτήρα βίντεο που ανήρτησε στα social media, ο 26χρονος Τσέχος μίλησε στην ιταλική τηλεόραση για τη γενναία του απόφαση, χαρακτήρισε ομοφοβικό τον ποδοσφαιρικό κόσμο και τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι να προστατεύσει την πρώην σύζυγό του και το παιδί τους, ελπίζοντας πως η κίνησή του θα οδηγήσει πιο κοντά στην αλλαγή και δεν θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ:

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι σίγουρα ομοφοβικός. Γιατί αν εγώ είμαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου που βγαίνει μπροστά, αυτό μιλά από μόνο του. Θα προστατεύω την πρώην σύζυγό μου και τον γιο μου. Είναι 3,5 ετών και ελπίζω όταν θα είναι 7 ή 8 να υπάρχει περισσότερη ελευθερία.

«Η απόφαση ήταν αρκετά σημαντική για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος. Για κάποιους είναι επανάσταση, για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό. Η αντίδραση του κόσμου; Με χειροκρότησαν στον πρώτο αγώνα μετά το come out συνεπώς ήταν πολύ ωραία η αίσθηση της αποδοχής.

Πηγή:Gazzetta.gr