Home SPORTS NEWS Οι «σκλάβοι» πεθαίνουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ

Οι «σκλάβοι» πεθαίνουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ


Μπορεί οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ να απασχολούν τη ΦΙΦΑ, η οποία προβληματίζεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, όμως φαίνεται πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα στη συγκεκριμένη χώρα τα οποία σχετίζονται με το Μουντιάλ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Doha News», μόνο τον περασμένο Ιούλιο, ο αριθμός των εργατών που έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τους 32. Πρόκειται για εργάτες από το Νεπάλ, οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την καρδιά τους λόγω των απάνθρωπων συνθηκών, υπό τις οποίες εργάζονταν.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι εργάτες στο Κατάρ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς γεύματα και με ελάχιστο νερό.
Σύμφωνα με τον Χάριχαμ Καντ Πάουντελ, δεύτερος γραμματέας της Πρεβείας του Νεπάλ στο Κατάρ, ορισμένοι θάνατοι δεν οφείλονται σε καρδιαγγειακά προβλήματα αλλά σε δυστυχήματα όμως οι τοπικές αρχές δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο.
«Υπήρξαν περιπτώσεις, στις οποίες έχουμε την υποψία ότι υπήρξε συνεργασία μεταξύ γιατρών και κατασκευαστικών εταιρείών, έτσιο ώστε να γίνουν ψευδείς ιατρικές εκθέσης, στις οποίες οι θάνατοι να αναφέρουν ως αιτία την καρδιακή ανακοπή», δήλωσε ο Πάουντελ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr